‘Apple heeft 1 miljard dollar over voor 5G-modems van Intel’

De onderhandelingen tussen Apple en Intel over de overname van Intel’s 5G business zouden volgens welingelichte bronnen in een ‘vergevorderd stadium’ zijn.

De Wall Street Journal meldde gisteren dat Apple de makers van de x86 processor een miljard dollar zou hebben geboden voor de intellectuele eigendom en de ontwikkelaars achter Intel’s modembusiness. Die is in het slop geraakt nadat Apple in april een akkoord bereikte in het slepende conflict met Intel’s concurrent Qualcomm.

Intel heeft sinds de overname van Infineon voor 1,4 miljard dollar in 2010 nog ettelijke miljoenen gestoken in de ontwikkeling van mobiele modems. Uiteindelijk sleepte Intel een contract voor het leveren van 4G/LTE modems aan Apple in de wacht, omdat dat bedrijf in de clinch lag met zijn primaire modemleverancier Qualcomm, met al hoogtepunt een schadeclaim van 30 miljard dollar.

Toen Apple en Qualcomm enkele maanden geleden uiteindelijk toch tot een nieuwe overeenkomst kwamen gooide Intel een dag later de handdoek in de ring en hief zijn 5G afdeling op. Apple lijkt de logische partij voor een overname van Intel’s modemtak. Het bedrijf wil graag grip krijgen op de toeleveringsketen en als het zijn eigen 5G modems kan produceren is het niet langer afhankelijk van Qualcomm en andere producenten en bespaart het bovendien miljoenen aan royalties en licensievergoedingen. En tenslotte heeft Apple meer dan voldoende ervaren ontwikkelaars in huis om Intel’s blauwdrukken te vertalen in werkende producten.

Bron: The Register