Apple lanceert drie nieuwe iPhones

Apple heeft de iPhone 11-serie gelanceerd die naast de basisuitvoering met een dual-camera systeem wordt gecompleteerd door de iPhone 11 Pro en Pro Max.

De beide Pro uitvoeringen zijn voorzien van de nieuwe Super Retina XDR display, de door Apple zelf ontworpen A13 Bionic chip en een nieuw triple-camera systeem. De standaard uitvoering is ook voorzien van een A13 processor, maar maakt gebruik van een 6.1-inch Liquid Retina display.

iphone11

Volgens Apple biedt de nieuwe Super Retina XDR display – een speciaal ontwikkelde OLED – de gebruiker een indrukwekkende HDR kijkervaring voor filmpjes en andere high-definition video’s. Super Retina XDR kent onder andere uitgebreide kleurondersteuning, True Tone en een 2-miljoen-tot-1 contrastratio met echte zwartwaarden.

De A13 Bionic processor biedt een 20 procent snellere CPU en GPU dan zijn voorganger de A12. A13 Bionic is ontworpen voor machine learning, met een snellerer engine voor real-time analyse van foto’s en video’snalysis, en kan niet minder dan 1 biljoen berekeningen per seconde maken. De nieuwe processor zorgt ervoor dat de iPhone 11 Pro vier uur langer op een acculading kan werken dan de iPhone XS, de Pro Max-versie zelfs vijf uur meer dan iPhone XS Max.

Drievoudig camerasysteem

Het nieuwe drievoudige camerasysteem van de iPhone 11 Pro kent een ultra-groothoek-, een groothoek en een telelens, geïntegreerd in iOS, voor een professionele camera-ervaring. Iedere camera maakt 4K video-opnames en heeft video-stabilisatie.

De iPhone 11 Pro en Pro Max zijn leverbaar in 64GB, 256GB en 512GB uitvoeringen en de kleuren groen, grijs, zilver en goud. Behalve directe aanschaf kunnen klanten ook kiezen voor betaling per maand.

Meer informatie: www.apple.com