‘Klanten optimaal bedienen via betaalbaar multi-tenant platform’

Resellers die ook telefoniediensten willen aanbieden, kunnen kiezen uit een groeiend aantal wholesale-aanbieders. Voclarion is er daar eentje van en onderscheidt zich volgens directeur Ronald Koppelman met een alles-in-één aanpak en flexibiliteit voor een zeer concurrerende prijs. “Overstappen is eenvoudig”, weet Koppelman. “Onze VoIP-oplossing is een volwaardig alternatief tegen een lagere inkoopprijs.”
Voclarion is al vijftien jaar een internationale aanbieder van VoIP-telefonie. Het bedrijf heeft een eigen Asterisk-platform ontwikkeld op basis van open standaarden en biedt onder meer VoIP-oplossingen voor zelfstandigen, het MKB, zorg- en onderwijsorganisaties en eigenaren van bedrijfsverzamelgebouwen. Zo werkt Voclarion bij haar klant de gemeente Amsterdam aan de implementatie van telefonie en gerelateerde UC-diensten. De IP-diensten van Voclarion zijn volgens commercieel directeur Ronald Koppelman eenvoudig, snel en tegen lage kosten te implementeren en kunnen bovendien gemakkelijk worden geïntegreerd met de IT-infrastructuur van klanten. Dit maakt het eenvoudig om de communicatiediensten ook te koppelen aan hun ERP- of CRM-systemen. Daarnaast werkt Voclarion nauw samen met diverse internet serviceproviders (ISP’s) voor wie telefoniediensten en -oplossingen een waardevolle toevoeging zijn aan hun portfolio.

Focus op MKB-resellers
De komende tijd gaat Voclarion haar focus uitbreiden naar resellers die kleine zelfstandigen en het MKB bedienen. Koppelman wil hiermee resellers die nu al VoIP-diensten aanbieden, helpen hun onderscheidende vermogen te vergroten. “Veel resellers maken gebruik van relatief generieke onderliggende platforms zoals Broadsoft”, weet hij. “Nadeel hiervan is dat ze zich nauwelijks onderscheiden van andere telefonieaanbieders. Wij bieden ze een multi-tenant platform waarop ze onder hun eigen merknaam meerdere telefoniediensten van verschillende leveranciers kunnen aanbieden. Een oplossing als deze is erg interessant voor ondermeer bedrijfsverzamelgebouwen. Met de lijnen die wij hen leveren, kunnen ze zo een eigen marktpropositie opbouwen. Als ze willen, kunnen we ze zelfs ondersteunen met mobiele diensten. Zo creëert een reseller een volledige propositie van telefonie en communicatiediensten. Dat is pas onderscheidend.”

Alle functionaliteit
Resellers die via Voclarion werken, kunnen hun klanten volgens Koppelman meer functies op hun telefoniediensten bieden. Bovendien hebben ze meer flexibiliteit in de relaties met klanten. De aanpak van Voclarion is namelijk niet modulair maar het bedrijf biedt resellers in één keer de gehele functionaliteit. Op dat moment kan elke reseller alle features individueel per klant en naar wens inrichten. Klanten die bijvoorbeeld callcenter-functies nodig hebben, kunnen die eenvoudig voor een vast bedrag per user toevoegen. Voclarion hanteert twee tarieven waarbij het er vanaf hangt of een reseller de inrichting van het platform zelf wil doen of dit door Voclarion laat uitvoeren. Voclarion kan ook in de zorg worden ingezet als een volledige zusteroproep systeem waarbij alarmen van bewoners van het verzorgingstehuis goed en accuraat door Voclarion worden afgehandeld. Qua functionaliteit doet Voclarion niet onder voor een platform als dat van Broadsoft, stelt Koppelman. Dit maakt dat zijn propositie volgens hem goed aanslaat in de markt. Resellers die met Voclarion werken, hebben in beginsel allemaal een training gevolgd. “Resellers installeren onze software op een gevirtualiseerd platform waardoor ze zonder extra kosten ook beschikken over additionele functies zoals failover”, legt Koppelman uit. “Resellers kunnen de complete oplossing bij ons aanschaffen. Daarvoor krijgen zij een licentie en richten wij het platform helemaal voor ze in. Daarnaast hebben we reseller-agenten. Ook deze sluiten wij aan op ons Voclarion-platform, waarna zij vervolgens hun gebruikers daarop aansluiten. Betaalt een reselleragent iets meer per user, dan zorgen wij voor de inrichting van het platform per klant. Tegen een lager tarief per user kunnen ze die installatie ook zelf doen. Verder zit er ook billing-functionaliteit in het pakket ten behoeve van de facturatie van klanten.”

Integratie
Resellers die klanten hebben geactiveerd die nu al met een platform als Broadsoft werken, kunnen deze bedrijven volgens Koppelman eenvoudig overzetten naar Voclarion. Die transitie is goed aan klanten uit te leggen omdat ze immers meer functionaliteiten krijgen voor minder geld, redeneert hij. “Resellers hebben er baat bij en hun klanten dus ook. We bieden minstens zo veel functionaliteit als een Broadsoft, maar bij ons heb je in één keer alle modules actief”, zet Koppelman de voordelen nog eens op een rij. “En wij hebben wel standaard een integratie met Skype for Business, Google en Salesforce. En we breiden de app-functionaliteit voortdurend uit.”

Bellen via een app
Zo werkt Voclarion nu bijvoorbeeld met een bel-app waarmee ‘bellen via iedere operator’ mogelijk is. “Dat is handig als de klant de mobiele contracten niet kan of wil oversluiten”, aldus Koppelman. De bel-app van Voclarion geeft mogelijkheden voor doorschakelen, wachtrijen beheren, beschikbaarheidsprofielen op basis van presence-informatie, uitbellen met vaste nummers via de eigen operator zonder gebeld te hoeven worden door de telefooncentrale, voicemailbeheer, gemiste oproepen en integratie met de contacten van de mobiele telefoon en het telefoonboek. “We kunnen bedrijven hiermee helpen om hun medewerkers mobiel te laten bellen en werken ongeacht de operator die deze bedrijven gebruiken”, vertelt Koppelman. “Daarbij heeft de telefoniste van de organisatie toch inzage of medewerkers mobiel in gesprek zijn of niet. Resellers die hun klanten met dergelijke diensten voorzien van mobiliteit onderscheiden zich echt ten opzichte van hun concurrentie. Zo zijn ze waardevol voor hun klanten en daar is het ons om te doen.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in het VoIP en UC&C Dossier 2016 van ChannelConnect magazine]
Meer informatie: www.voclarion.nl