3CX introduceert versie 16 van zijn PBX

Nieuwe release met focus op veiligheid en nieuwe features

In een sterk convergerende markt moeten de leiders optimaliseren en innoveren om hun positie te handhaven. 3CX doet dat ook en introduceert met versie 16 van de 3CX PBX, een versie waarbij nieuwe features zijn toegevoegd en bijzonder veel aandacht is geschonken aan de veiligheid van de omgeving. In een kudde dieren beschermen de sterke oude dieren de jonge exemplaren. Zo is het ook met de 3CX PBX. “Met de nieuwe software helpen de gebruikers elkaar bij het veiliger maken van de omgeving”, aldus Nick Galea, oprichter en CEO van 3CX.

Samen staan we sterk. Dat is het motto van een van de nieuwe beveiligingsfeatures die in versie 16 van de 3CX PBX geïntegreerd zijn. Dankzij de nieuwe aanpak werken de PBX’en van 3CX, indien de gebruiker daarvoor opteert, met elkaar samen. Dankzij het speciale opt-in-systeem vormen de 3CX-gebruikers dan een community die de veiligheid van de systemen verhoogd door potentiële risico’s met elkaar te delen. Duikt er in een systeem een aanvaller op en wordt hij ontdekt, dan wordt het IP-adres daarvan direct op de zwarte lijst gezet. De PBX die aangevallen wordt is dan al beveiligd, maar het IP-adres wordt ook in de gemeenschap gedeeld. Alle systemen in de 3CX-gemeenschap zijn dan op de hoogte van het gevaar en worden er immuun voor gemaakt. Daarmee krijgt het boze internet minder vat op de 3CX-systemen.

Maar er is meer. De beheerconsole is het hart van elke 3CX PBX. Toegang tot die omgeving moet goed beveiligd zijn, want misbruik kan grote consequenties hebben. Een whitelist beperkt het aantal IP-adressen dat toegang heeft tot de console-features. Hierdoor is het aantal gebruikers dat toegang heeft tot het administratieve systeem (het zogenaamde admin-account) flink in te perken. Een speciale ‘Restrictions’ tab is geïntroduceerd om de beheerders de beveiliging te laten optimaliseren.

Daarmee hebben derden minder kans om toegang tot het admin-account te forceren. Beheersers die meerdere PBX’en onder hun hoede hebben kunnen de beveiligingsinstellingen in de nieuwe versie eenvoudig tussen meerdere systemen synchroniseren. Dat maakt het beheer een stuk efficiënter.

De nieuwe beveiligingsfuncties zijn niet de enige verbeteringen die versie 16 brengt. Ook zijn er tal van nieuwe features geïntroduceerd die de mogelijkheden weer vergroten. Zo is de ondersteuning voor Office 365 verder vergroot met de mogelijkheid om contacten te synchroniseren vanuit Office 365 naar de 3CX PBX. De IVR-module heeft meer script-opties gekregen en de ondersteuning voor DMTF-string zijn dieper geïntegreerd. Voor callcenters zijn er meer managementfeatures toegevoegd om grotere callcenters beter en efficiënter te laten werken met dit product. Hieronder valt ook een specifieke routering op basis van de competenties van de callcentermedewerkers. Zo bereikt de klant sneller de juiste representant voor ondersteuning. Verder zijn ook de rapportageopties verder uitgebreid met gestandaardiseerde rapportagefeatures.

Het systeem wordt in drie basic configuraties aangeboden: de standaardversie en de pro- en enterprise-versies. Als een callcenter of hotelfunctie gewenst is, is dat een kwestie van upgraden naar de pro- of enterprise-versie. “Het 3CX-partnerprogramma is een perfecte manier om additionele inkomsten te realiseren en heeft veel mogelijkheden en voordelen bij elk niveau in het programma. Daarmee is product niet alleen veilig en efficiënt, het is ook een systeem dat de reseller een mooi verdienmodel beidt”, aldus de enthousiaste Nick Galea. “Probeer de 3CX-oplossing uit of wordt partner via www.3CX.nl.”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 1]

Lees het artikel hier in PDF