Home Tags Gdpr

Tag: gdpr

Verzekeraar Menzis betaalde boete voor overtreden privacyregels

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft begin dit jaar 50.000 euro bij verzekeraar Menzis ingevorderd omdat het bedrijf niet op tijd aan de privacyregels voldeed. Lees meer

‘AVG pakt goed uit voor de beveiliging van data’

De invoering van de AVG heeft veel voeten in de aarde gehad bij bedrijven en andere organisaties. En nog steeds blijft het een belangrijk onderwerp. In ieder geval zijn veel managers er nu van overtuigd dat data beter wordt beschermd dan voor het AVG-tijdperk. Lees meer

‘Geen nader onderzoek naar opslag van Nederlandse patiëntgegevens’

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen verder onderzoek doen naar de manier waarop patiëntgegevens van Nederlandse ziekenhuizen in de cloud worden opgeslagen. Er zou geen sprake zijn van overtreding van de privacywet. Lees meer

‘Veel bedrijven in het buitenland worstelen met de AVG’

Veel organisaties in de VS, China en Japan voldoen nog lang niet aan de AVG. Sterker nog, veel Aziatische bedrijven zijn er helemaal niet bekend mee, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten. Lees meer
data pro

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen. Lees meer

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost. Lees meer

Column: De AVG-GDPR en het mkb Wat merken we ervan – Pim Hilferink

Security, het centrale thema van deze uitgave, is een uitdaging die een impact heeft op veel aspecten en vormen van ICT, zegt Pim Hilferink in zijn column. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer
ChannelConnect-Indica-2019-Logo-200x200

CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

Het Nederlands b2b-softwarebedrijf INDICA heeft een samenwerking gesloten met IT-dienstverlener CTG. Het gaat vooralsnog vooral om diensten die te maken hebben met databeveiliging en de naleving van de AVG. Lees meer

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000. Lees meer

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken. Lees meer
ChannelConnect-Goose-VPN-Joeri-van-de-Wetering-200x200

Goose VPN: Simpele oplossing maakt mkb AVG/GDPR-compliant

Goose VPN is een bedrijf uit Dordrecht dat de Nederlandse resellers de mogelijkheid biedt om klanten te voorzien van een robuuste VPN-service. Lees meer

Gemalto gaat meer diensten leveren vanuit Europese datacenters

Klanten van Gemalto vragen om security-diensten die vanuit Europese datacenters worden geleverd en daarom gaat het bedrijf het aantal datacenters in de EU uitbreiden. Lees meer
ChannelConnect-ZIVVER-Logo-200x200

Veilig mailen specialist ZIVVER haalt 12 miljoen dollar op

ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt om GDPR-compliant te zijn op het gebied van communicatie, heeft 12 miljoen dollar groeifinanciering opgehaald. Lees meer

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd. Lees meer

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving. Lees meer
trend micro

Trend Micro: ‘IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers.  Lees meer

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens. Lees meer
liquidware

Prianto sluit distributie overeenkomst met RapidFire Tools

Prianto heeft een distributie overeenkomst gesloten met RapidFire Tools voor de Network Detective Assessment Tools en de GDPR Compliance Tool AuditGuru. Lees meer

‘Pas op voor AVG-keurmerken’

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor bedrijven die zeggen een AVG-keurmerk te kunnen geven. Er zijn namelijk nog geen instellingen die een AVG-certificaat mogen uitgeven. Lees meer

Bond: 2 op de 3 websites overtreden AVG-regels voor cookies

Veel websites houden zich nog niet aan de regels van de AVG/GDPR voor het plaatsen van tracking cookies, constateert de Consumentenbond. Lees meer

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). Lees meer

Google verdient goed aan de GDPR

Heel veel bedrijven bereiden zich op dit moment voor op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). En dat is kassa voor zoekmachine Google. Lees meer
Advertentie

Personalia

den ridder

Frank den Ridder is Business Development Director Meuleman Electronics

Meuleman Electronics, ontwikkel- en productiepartner voor high end IoT oplossingen, heeft Frank den Ridder aangesteld als Business Development Director.
nijland

Henk Nijland benoemd als Directeur Operations van Bizway

Bizway, specialist in veilige hosting en werkplekbeheer, stelt Henk Nijland (54) aan als Directeur Operations.
horn

Hans Horn Manager Channel & New Business Nederland bij Interxion

Algemene informatie Naam: Hans Horn Nieuwe functie: Manager Channels & New Business Interxion Vorige functie: Business Development Director a.i. InContext Consultancy Group Het Nederlandse Interxion, Europese leverancier van carrier- en cloudneutrale datacenterdiensten, heeft Hans Horn (57) aangesteld als Manager Channel & New Business. De aanstelling van de geroutineerde Horn is een nieuwe impuls voor de groei van Interxion op de Nederlandse markt. Horn heeft een uitgebreide ervaring in diverse sales- en managementrollen bij verschillende technologiebedrijven, waaronder Lexmark, Biocryptology en Apple. Daarnaast heeft Horn in zijn carrière veel gewerkt in het partnerkanaal en is bij uitstek in staat om samenwerkingen en allianties op te zetten tussen marktpartijen. Bij Interxion gaat hij zich dan ook bezighouden met het groeiende partnerkanaal en het verder uitbouwen van communities of interest in de datacenters van Interxion. “Interxion speelt in de ‘Champions League’ van de datacenterwereld en dat spreekt mij enorm aan. De datacenters, de dienstverlening, de connectivity en de professionele doch flexibele manier van zakendoen zijn van uitzonderlijk hoog niveau. Interxion heeft een geweldig team van specialisten en zeer ambitieuze doelstellingen met een grote vastberadenheid deze te verwezenlijken. Redenen genoeg voor mij om me aan Interxion te verbinden en deze stap te maken,” aldus Horn over zijn nieuwe functie. “De cloudtransitie is momenteel in volle gang,” zegt Piet Sjoukes, director sales & marketing bij Interxion. “Steeds meer bedrijven migreren naar de cloud en maken gebruik van een combinatie van eigen private clouds en externe publieke clouddienstverleners. Om die hybride IT-infrastructuren te faciliteren is het heel belangrijk om samen te werken met technologiedienstverleners en channelpartijen. Hans is door zijn jarenlange ervaring in staat om allianties te smeden en kansen te zien die onze partners nog succesvoller maken. We zijn erg blij om hem aan boord te hebben.” www.interxion.nl