Home Tags Gdpr

Tag: gdpr

Wat betekent de Brexit voor de AVG?

Nu het Verenigd Koninkrijk de EU officieel heeft verlaten, blijft er nog veel onzekerheid over. Wat heeft de Brexit voor gevolgen voor de AVG? Moeten Britse bedrijven zich nog wel aan de Europese privacyregels houden? Lees meer

Onderzoek: AVG-compliancy valt nog steeds tegen

Anderhalf jaar na de invoering van de AVG blijkt dat minder dan de helft van de bedrijven helemaal aan de strenge data- en privacywet voldoet. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Talend. Lees meer

Verzekeraar Menzis betaalde boete voor overtreden privacyregels

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft begin dit jaar 50.000 euro bij verzekeraar Menzis ingevorderd omdat het bedrijf niet op tijd aan de privacyregels voldeed. Lees meer

‘AVG pakt goed uit voor de beveiliging van data’

De invoering van de AVG heeft veel voeten in de aarde gehad bij bedrijven en andere organisaties. En nog steeds blijft het een belangrijk onderwerp. In ieder geval zijn veel managers er nu van overtuigd dat data beter wordt beschermd dan voor het AVG-tijdperk. Lees meer

‘Geen nader onderzoek naar opslag van Nederlandse patiëntgegevens’

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen verder onderzoek doen naar de manier waarop patiëntgegevens van Nederlandse ziekenhuizen in de cloud worden opgeslagen. Er zou geen sprake zijn van overtreding van de privacywet. Lees meer

‘Veel bedrijven in het buitenland worstelen met de AVG’

Veel organisaties in de VS, China en Japan voldoen nog lang niet aan de AVG. Sterker nog, veel Aziatische bedrijven zijn er helemaal niet bekend mee, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten. Lees meer
data pro

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen. Lees meer

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost. Lees meer

Column: De AVG-GDPR en het mkb Wat merken we ervan – Pim Hilferink

Security, het centrale thema van deze uitgave, is een uitdaging die een impact heeft op veel aspecten en vormen van ICT, zegt Pim Hilferink in zijn column. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer
ChannelConnect-Indica-2019-Logo-200x200

CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

Het Nederlands b2b-softwarebedrijf INDICA heeft een samenwerking gesloten met IT-dienstverlener CTG. Het gaat vooralsnog vooral om diensten die te maken hebben met databeveiliging en de naleving van de AVG. Lees meer

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000. Lees meer

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken. Lees meer
ChannelConnect-Goose-VPN-Joeri-van-de-Wetering-200x200

Goose VPN: Simpele oplossing maakt mkb AVG/GDPR-compliant

Goose VPN is een bedrijf uit Dordrecht dat de Nederlandse resellers de mogelijkheid biedt om klanten te voorzien van een robuuste VPN-service. Lees meer

Gemalto gaat meer diensten leveren vanuit Europese datacenters

Klanten van Gemalto vragen om security-diensten die vanuit Europese datacenters worden geleverd en daarom gaat het bedrijf het aantal datacenters in de EU uitbreiden. Lees meer
ChannelConnect-ZIVVER-Logo-200x200

Veilig mailen specialist ZIVVER haalt 12 miljoen dollar op

ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt om GDPR-compliant te zijn op het gebied van communicatie, heeft 12 miljoen dollar groeifinanciering opgehaald. Lees meer

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd. Lees meer

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving. Lees meer
trend micro

Trend Micro: ‘IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers.  Lees meer

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens. Lees meer
menlo

Prianto sluit distributie overeenkomst met RapidFire Tools

Prianto heeft een distributie overeenkomst gesloten met RapidFire Tools voor de Network Detective Assessment Tools en de GDPR Compliance Tool AuditGuru. Lees meer

‘Pas op voor AVG-keurmerken’

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor bedrijven die zeggen een AVG-keurmerk te kunnen geven. Er zijn namelijk nog geen instellingen die een AVG-certificaat mogen uitgeven. Lees meer

Bond: 2 op de 3 websites overtreden AVG-regels voor cookies

Veel websites houden zich nog niet aan de regels van de AVG/GDPR voor het plaatsen van tracking cookies, constateert de Consumentenbond. Lees meer
Advertentie

Personalia

claessen

Vanessa Claessen nieuwe Sales Director IoT Capestone

Met de benoeming van Vanessa Claessen tot Sales Director IoT bouwt Capestone / Comgate verder aan zijn ambitie om door te groeien tot één van de belangrijkste gespecialiseerde ondernemingen in 4G/5G & IoT oplossingen in Europa.
seurinck

ABB benoemt Staf Seurinck tot Country Managing Director Nederland

Met ingang van 1 februari is Staf Seurinck benoemd tot Country Managing Director voor ABB in Nederland.
daniëls

Alberto Daniëls Manager Sales en Marketing Conclusion Zuyd

Conclusion Zuyd heeft Alberto Daniëls (53) benoemd tot Manager Sales en Marketing. Daniëls wordt in deze nieuwe functie verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van de sales- en marketingstrategie.