Home Tags Gdpr

Tag: gdpr

‘Veel bedrijven in het buitenland worstelen met de AVG’

Veel organisaties in de VS, China en Japan voldoen nog lang niet aan de AVG. Sterker nog, veel Aziatische bedrijven zijn er helemaal niet bekend mee, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten. Lees meer
data pro

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen. Lees meer

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost. Lees meer

Column: De AVG-GDPR en het mkb Wat merken we ervan – Pim Hilferink

Security, het centrale thema van deze uitgave, is een uitdaging die een impact heeft op veel aspecten en vormen van ICT, zegt Pim Hilferink in zijn column. Lees meer
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens. Lees meer
ChannelConnect-Indica-2019-Logo-200x200

CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

Het Nederlands b2b-softwarebedrijf INDICA heeft een samenwerking gesloten met IT-dienstverlener CTG. Het gaat vooralsnog vooral om diensten die te maken hebben met databeveiliging en de naleving van de AVG. Lees meer

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000. Lees meer

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken. Lees meer
ChannelConnect-Goose-VPN-Joeri-van-de-Wetering-200x200

Goose VPN: Simpele oplossing maakt mkb AVG/GDPR-compliant

Goose VPN is een bedrijf uit Dordrecht dat de Nederlandse resellers de mogelijkheid biedt om klanten te voorzien van een robuuste VPN-service. Lees meer

Gemalto gaat meer diensten leveren vanuit Europese datacenters

Klanten van Gemalto vragen om security-diensten die vanuit Europese datacenters worden geleverd en daarom gaat het bedrijf het aantal datacenters in de EU uitbreiden. Lees meer
ChannelConnect-ZIVVER-Logo-200x200

Veilig mailen specialist ZIVVER haalt 12 miljoen dollar op

ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt om GDPR-compliant te zijn op het gebied van communicatie, heeft 12 miljoen dollar groeifinanciering opgehaald. Lees meer

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd. Lees meer

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht. Lees meer

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving. Lees meer
trend micro

Trend Micro: ‘IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers.  Lees meer

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens. Lees meer
liquidware

Prianto sluit distributie overeenkomst met RapidFire Tools

Prianto heeft een distributie overeenkomst gesloten met RapidFire Tools voor de Network Detective Assessment Tools en de GDPR Compliance Tool AuditGuru. Lees meer

‘Pas op voor AVG-keurmerken’

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor bedrijven die zeggen een AVG-keurmerk te kunnen geven. Er zijn namelijk nog geen instellingen die een AVG-certificaat mogen uitgeven. Lees meer

Bond: 2 op de 3 websites overtreden AVG-regels voor cookies

Veel websites houden zich nog niet aan de regels van de AVG/GDPR voor het plaatsen van tracking cookies, constateert de Consumentenbond. Lees meer

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). Lees meer

Google verdient goed aan de GDPR

Heel veel bedrijven bereiden zich op dit moment voor op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). En dat is kassa voor zoekmachine Google. Lees meer

‘GDPR naleven kan niet alleen met technologie’

Voldoen aan de GDPR lukt niet met alleen technologische oplossingen, zegt Mathijs Wijbenga, directeur van IT-distributeur Contec. Het gaat ook om een gedragsverandering. Lees meer

ESET: Security een steeds grotere uitdaging bij enterprise

ESET heeft als securityleverancier vooral bekendheid verworven in de markten voor consumenten en kleinere bedrijven. Vergeten wordt echter dat het bedrijf al jaren zeer actief is in het enterprisesegment, en dat met succes. Lees meer
ChannelConnect-Nederland-ICT-Lotte-de-Bruijn-200x200

Column: Oerwoud – Lotte de Bruijn

edereen is de weg kwijt in het GDPR-oerwoud’, stond er eind februari op de website van ChannelConnect. Het enorme aanbod aan diensten om per 25 mei te voldoen aan de AVG/GDPR zorgt voor verwarring bij ondernemers. Ik kan me heel goed voorstellen dat ondernemers hulp zoeken bij externe partijen. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat ze vervolgens door de bomen het bos niet meer zien. Toch ben ik bang dat we het ook een beetje onszelf aandoen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar dan moet je wel accepteren dat je je compliance in de basis zélf moet regelen. Lees meer
Advertentie

Personalia

van kampen

Gijs van Kampen partner bij New Technology Search

Gijs van Kampen is partner geworden bij New Technology Search. In deze rol helpt hij opdrachtgevers om de beste executives en sales- en IT-professionals te vinden voor nieuwe IT.
leegwater

Bert Leegwater Chief Commercal Officer NEP

Bert Leegwater (48) gaat per 1 oktober aan de slag als CCO van NEP The Netherlands, een belangrijke facilitaire dienstverler in de media-industrie, waarvan hij het 'trotse uithangbord hoopt te worden'.

Mark Boeijen Sr. Channel Manager Benelux & Nordics BlackBerry

BlackBerry benoemd Mark Boeijen als Sr. Channel Manager Benelux & Nordics