Tintri T1000: all-flash storage-oplossing voor filialen, kleinschalige VDI-implementaties en bedrijfsafdelingen

Tintri, leverancier van enterprise cloud-platforms, introduceert vandaag oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor filialen, kleinschalige VDI-implementaties en bedrijfsafdelingen. Het gaat om het nieuwe T1000 all-flash storage-systeem en de sterk onderscheidende software van Tintri. De oplossingen zijn exclusief verkrijgbaar via de channelpartners van Tintri, die mede de aanzet hebben gegeven tot de ontwikkeling van dit kleinschaliger en betaalbaarder platform.

“De T1000 maakt gebruik van hetzelfde OS en beheerplatform als alle andere hybride en all-flash storage-systemen van Tintri,” zegt Chuck Dubuque, VP Product Marketing.”Het systeem kan op deze manier een beroep doen op analysefunctionaliteit en algoritmes voor machine learing, om de processen van klanten zonder handmatige tussenkomst te optimaliseren. De T1000 kent aan elke applicatie de juiste ‘quality of service’ toe om voor voorspelbare prestaties te zorgen. Organisaties kunnen de technologie van Tintri nu aan de rand van het netwerk inzetten zonder hulp van experts en met minimale operationele kosten.”

Chuck Dubuque

De T1000 is kant-en-klaar geconfigureerd verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van channel partners, waarvan er 40 key-partners in de EMEA-regio actief zijn, en is voorzien van replicatie- en beveiligingssoftware. Het systeem kan worden besteld op basis van één catalogusnummer. Dubuque: “Dat biedt talloze extra kansen voor partners, immers de potentiële markt in de mid-range markt en het grotere MKB groeit de komende jaren fors en onze nieuwe oplossingen sluiten aan op de kernprioriteiten van gebruiksscenario’s binnen filialen, kleinschalige VDI-implementaties en bedrijfsafdelingen:

– Beheereenvoud — De T1000 kan in minder dan 30 minuten in productie worden genomen. Het systeem kan op afstand worden geïnstalleerd en vervolgens vanaf een centrale locatie worden beheerd (of lokaal door een IT-reseller).
– Uitmuntende efficiëntie — De T1000 biedt inline ruimtebesparingen, terwijl de software van Tintri voorziet in kostenefficiënte kloon- en snapshotfunctionaliteit op VM-niveau.
– Databescherming — De T1000 maakt het mogelijk om back-ups op te slaan in storage-systemen van Tintri en andere leveranciers of in een publieke cloud zoals Amazon Web Services (AWS) S3 via de Tintri Cloud Connector.
– Uitgebreide analysefunctionaliteit — Alle systemen van Tintri bieden klanten de mogelijkheid om latency binnen de hele infrastructuur te verhelpen. Organisaties kunnen daarnaast profiteren van real-time analyses en de mogelijkheid om een prognose van de compute- en storage-behoeften voor de komende 18 maanden te genereren, om over-provisioning te voorkomen.

Elke T1000 biedt tot 10 TB aan effectieve flash-capaciteit en ondersteuning voor 100 virtuele machines. De T1000 kan worden gebruikt ter aanvulling op de recent geïntroduceerde EC6000-reeks —Tintri biedt nu een uitgebreider capaciteitsbereik van 10 TB – 645 TB op basis van slechts twee rack units.

“Met de oplossingen die we vandaag introduceren kunnen organisaties voorzien in al hun toepassingsbehoeften, van de netwerkrand tot het datacenter”, vult Ken Klein, bestuursvoorzitter en CEO van Tintri, aan. “De T1000 maakt gebruik van hetzelfde besturingssysteem, dezelfde user interface en dezelfde analysemogelijkheden als elk ander systeem van Tintri. Dit integrale platform biedt organisaties beheer en inzicht op VM-niveau en is voorbereid op het groeipad van de gebruiker.”

De Tintri T1000 wordt in de Benelux gedistribueerd door Arrow ECS en Nuvias.

Meer informatie: www.tintri.com