“We willen ons marktaandeel vergroten van 8 naar 12 procent”, stelt Fransie Becker, Education Accountmanager bij Asus. “Onderwijsinstellingen willen hun leerlingen met een notebook laten werken. Wij bieden, samen met partners, een totaaloplossing.”
ASUS levert al geruime tijd Chromebooks voor deze markt voor leerlingen tot ongeveer 13 jaar en hun docenten. De leverancier had nog niet het juiste productaanbod voor Windows in educatie en maakte het afgelopen jaar een ontwikkeling door om de behoefte in de markt in te vervullen. “We hebben nu een mooie uitbreiding voor het educatieportfolio”, meldt Dave Cohen, Business Development Manager bij Asus.
Nieuwe features
De Windows-toestellen zijn specifiek ontworpen voor het gebruik in de klas. Zo kan de docent controleren of alles naar behoren werkt door middel van lichtsignalen op de achterkant van het toestel. Becker: “Een LED-lampje laat zien of de laptop voldoende power heeft en of het wifi-signaal sterk genoeg is. De leerling kan zelf het LED-lampje activeren om ondersteuning te vragen – een vinger opsteken is niet meer nodig.” De modellen zijn tevens van privacy webcam shields voorzien, zodat de lens kan worden afgeschermd. Ook wordt noise cancelling en een morsbestendig toetsenbord geleverd.
Cohen vertelt dat de line-up bestaat uit drie modellen. “De ASUS BR1100 is ruggedised, en met name geschikt voor het primair onderwijs. De ASUS ExpertBook B1 B1400 en B1500 zijn stijlvoller, beschikken over alle te wensen aansluitingen en zijn voor zowel oudere leerlingen in het voortgezet- en hoger onderwijs als de leerkrachten interessant.”
De vertrouwde lijn Chromebooks blijft bestaan, ook daar is sprake van een ruggedised model en toestellen voor oudere leerlingen en leraren.
Totaaloplossing
Becker weet dat scholen vaak meer nodig hebben dan alleen de hardware. “Ze willen een totaaloplossing; een device met software in de vorm van een digitale leeromgeving. Die bieden we met gespecialiseerde partners zoals Cloudwise.”
Leaseconcept
De ervaring leert dat niet elke onderwijsinstelling over voldoende budget beschikt. Om die reden heeft ASUS een leaseconcept, waarbij scholen hun leerlingen van een device kunnen voorzien vanaf 9,99 euro inclusief BTW per toestel per maand.”
Webinar voor onderwijsmarkt
Asus organiseert samen met Microsoft op 21 april een webinar, waarin de oplossingen voor de educatieve markt worden toegelicht. Aanmelden kan op: www.asuszakelijk.nl/webinar
[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect 2 – 2020]