WEM: 4 pijlers van impact: Cloud, IT, Corporaties en MKB

Rob Schilperoort, CEO van WEM

In de huidige markt is het omzetten van data naar bruikbare informatie een must. “Bedrijven moeten kritische informatie gemakkelijk kunnen beheren, controleren en constant aanpassen”, benadrukt CEO Rob Schilperoort van WEM.

WEM is een geavanceerd No-Code Platform waarmee organisaties in staat zijn om eenvoudig en zonder te programmeren maatwerk applicatiesoftware kunnen ontwikkelen. Het WEM Platform dicht het gat tussen business en IT. Beeld je in dat elke klant, business unit en sterker nog alle werknemers, de mogelijkheid hebben om onmiddellijk succesvol data om te zetten naar bruikbare informatie in de vorm van bedrijfssoftware- en applicaties.” WEM is sinds 2015 uitgegroeid tot een product dat naadloos aansluit bij de ICT-behoeftes van organisaties. Van MKB bedrijven tot grote enterprises.

Met WEM hebben klanten als VGZ of LTL Woodproducts eenvoudig schaalbare, bedrijfskritische applicatiesoftware kunnen ontwikkelen zonder enige programmeerexpertise en tegen lage kosten. “De impact van WEM kan worden opgedeeld in vier pijlers, namelijk cloud, IT, corporaties en MKB-bedrijven”, aldus Schilperoort.

WEM en de Cloud

Traditionele ICT-methoden vereisen veel expertise op het gebied van softwareontwikkeling en cloudimplementatie. WEM is volgens Schilperoort een alles-in-één oplossing van infrastructuur, met service levels inclusief garanties, security checks en disaster recovery. “Met WEM kunnen gebruikers applicaties modelleren en deze implementeren zonder enige kennis van onderliggende cloudtechnologie of cloudinfrastructuur”.

WEM en IT

WEM overbrugt dus de kloof tussen IT en interne bedrijfsbehoeften. Met een business-driven, realtime proces modellering karakter, vereist WEM slechts één vaardigheid van gebruikers: begrip van de eigen kernactiviteiten en organisatieprocessen. “Coderen is uiteindelijk niet het punt. Het doel is om te definiëren en communiceren wat we geautomatiseerde systemen willen laten doen”, vertelt Schilperoort. “WEM maakt bedrijven onafhankelijk van tijdrovende sprints en dure programmeersoftware. Dit is een win-win situatie. De IT-afdeling focust op situaties die om hun uitermate gespecialiseerde kennis vragen, terwijl  de autoriteit van business units wordt vergroot om te voorzien in de interne (informatie)behoeften en op marktontwikkelingen in te spelen.”

WEM en corporaties

|Met WEM kan elke bedrijfsdeskundige zijn eigen (complexe) software modelleren op basis van specifieke informatiebehoeften zonder code en applicaties integreren met de algemene bedrijfsstructuur van andere software. Huidige resellers hebben een stevige footprint in onder andere financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en logistiek.

WEM en MKB

Het MKB heeft vaak beperkte capaciteit voor het ontwikkelen van applicaties. WEM stelt dit type bedrijven in staat om aangepaste processoftware te ontwikkelen tegen minimale kosten en zo concurrentievoordeel te vergroten. Zo bleek WEM voor 7Senses de geschikte tool voor de ontwikkeling van een communicatieplatform dat het bedrijf gemakkelijk zelf kon uitbreiden.

Toekomstvisie

Elk bedrijf kan volgens Schilperoort bedrijfskritische applicaties maken “Onafhankelijk hoe complex de informatie is of wordt als gevolg van marktontwikkelingen. Maximale efficiëntie en wendbaarheid liggen binnen het bereik van elke business. WEM is IT voor iedereen.”

data

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 8-2017]

Lees het artikel hier in PDF