Red Hat ziet omzet en winst stijgen

Opensource specialist Red Hat heeft in het eerste kwartaal van fiscaal 2018 een omzet geboekt van 677 miljoen dollar, 19 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig boekjaar. Ook de winst (GAAP) nam in het verslagkwartaal toe van 61 miljoen dollar in Q1/FY2017 naar 73 miljoen dollar, omgerekend 40 dollarcent per aandeel, dit boekjaar.

“Het eerste kwartaal was een sterke start van het nieuwe boekjaar met een groei met dubbele cijfers in een aantal gebieden, waaronder 19 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 20 procent gemeten in constante valuta en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën,” zei Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer bij Red Hat. “Wij blijven profiteren van ons vermogen om fundamentele en cloud enabling technologieën te bieden die onze klanten helpen hun infrastructuur en applicatieontwikkeling voor de hybride cloud te moderniseren en te beheren.”

“De goede resultaten in het eerste kwartaal komen gedeeltelijk voort uit de aanhoudende vraag naar onze technologieën en toegenomen verbintenis van onze grootste klanten,” lichtte Eric Shander, Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Red Hat toe. “De combinatie van onze sterke resultaten in het eerste kwartaal, business momentum en solide uitvoering door Red Hat-medewerkers zorgt ervoor dat we onze vooruitzichten voor het volledige jaar hebben verhoogd.”

De omzet afkomstig uit abonnementen (88 procent van de totale omzet) bedroeg 597 miljoen dollar, 19 procent meer dan een jaar eerder en 20 procent op basis van constante valuta. Abonnementen voor IaaS-gerelateerde oplossingen waren goed voor 458 miljoen dollar, een plus van 14 procent. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën bedroeg in het verslagkwartaal 139 miljoen dollar, 41 procent meer dan vorig boekjaar.

Meer informatie: www.redhat.com