Red Hat rapporteert groei in derde kwartaal fiscaal 2018

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het derde kwartaal van boekjaar 2018, dat afliep op 30 november 2017. De omzet kwam uit op 748 miljoen euro, wat neerkwam op een netto bedrijfsresultaat van 101 miljoen dollar (GAAP).

“We hebben opnieuw meer dan 20 procent groei gerealiseerd in zowel de omzet uit abonnementen als de totale omzet. Dit is het gevolg van de sterke vraag van klanten naar hybride cloudtechnologieën, inclusief onze kerntechnologieën, containerplatforms en oplossingen die meerdere cloud- en private cloudomgevingen mogelijk maken en beheren,” aldus Jim Whitehurst, President en Chief Executive Officer van Red Hat. “Onze groeiende strategische positie binnen IT-organisaties van bedrijven komt voort uit de sterke cross-selling van ons brede technologieportfolio, en leidde tot 30 procent groei in deals die een waarde vertegenwoordigen van meer dan 1 miljoen dollar en meer dan 40 procent groei in omzet uit abonnementen voor applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën.”

De totale omzet in het derde kwartaal was 748 miljoen dollar, een toename van 22 procent in dollars ten opzichte van een jaar eerder, of 20 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen in het derde kwartaal bedraagt 657 miljoen dollar, een toename van 21 procent in dollars ten opzichte van een jaar eerder, of 19 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in het derde kwartaal bedraagt 88 procent van de totale omzet.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt 495 miljoen dollar, een toename van 15 procent in dollars ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt 162 miljoen dollar, een toename van 44 procent in dollars ten opzichte van het voorgaande jaar en 42 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het derde kwartaal bedroeg 118 miljoen dollar, een stijging van 47 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP operating income 179 miljoen dollar, 25 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 15,8 procent en de non-GAAP operating marge 23,9 procent.

Het GAAP net income in het derde kwartaal beliep 101 miljoen dollar, of 54 dollarcent tegenover 37 dollarcent per aandeel in dezelfde periode een jaar eerder. Aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg de total deferred revenue 2,11 miljard dollar, een toename van 23 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Voor het lopende vierde kwartaal mikt Red Hat op een omzet tussen 758 en 763 miljoen dollar. Voor het volledige boekjaar 2018 gaat het bedrijf uit van een omzet tussen 2,906 en 2,911 miljard dollar, omgerekend 2,02 per aandeel.

Meer informatie: www.redhat.com