Red Hat OpenShift Application Runtimes faciliteert simpelere, flexibelere cloud-native ontwikkeling

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Application Runtimes, waarmee organisaties sneller cloud-native apps kunnen ontwikkelen. Ze kunnen hiervoor een samengestelde set frameworks en runtimes gebruiken voor het bouwen en laten draaien van op microservices gebaseerde applicaties.

Digitale transformatie biedt bedrijven de mogelijkheid om zichzelf opnieuw uit te vinden en hun concurrentiepositie te verbeteren in een markt met nieuwe concurrenten, community’s, technologieën en bedrijfsstrategieën. Tevens vraagt het om een vermogen om snel aanpassingen door te voeren. Ideaal daarvoor zijn cloud-native ontwikkelingsoplossingen die gebruikmaken van een combinatie van Linux-containers, API-beheer, service-gebaseerde architecturen en DevOps-automatisering. Deze helpen organisaties om te reageren op onvoorspelbare veranderingen en om hun concurrentie te slim af te zijn.

Red Hat probeert de balans te vinden tussen de behoefte aan keuze van ontwikkelaars en de operationele vereisten voor standaardisatie en ondersteuning, zowel voor het ontwikkelen van nieuwe applicaties als het herbouwen van bestaande. Dit doet het bedrijf door een goed geïntegreerd en volledig ondersteund product te leveren voor het ontwikkelen van microdiensten in meerdere en talen en frameworks.
Uit een enquête onder Red Hat-klanten in september 2017 blijkt dat een grote meerderheid (87 procent) van de respondenten meerdere runtimes en frameworks gebruikt of wil gebruiken voor het ontwikkelen van microservices, terwijl 44 procent de voorkeur heeft om specifieke tools te gebruiken voor bepaalde taken.

Red Hat OpenShift Application Runtimes ondersteunt meerdere runtimes, talen, frameworks en architecturen en biedt de volgende functies en voordelen:
– Vereenvoudigde ontwikkeling
– Strategische flexibiliteit
– Snelle oplevering
– Service Catalog-integratie

De volgende gecertificeerde en ondersteunde runtimes zijn beschikbaar met Red Hat OpenShift Application Runtimes: Java EE, WildFly Swarm, Eclipse MicroProfile, Eclipse Vert.x, Node.js en Spring Boot.

Meer informatie: www.redhat.com