Red Hat lanceert Red Hat Enterprise Linux 8

Opensource leverancier Red Hat heeft Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8 uitgebracht. Het besturingssysteem biedt een uniforme zakelijke Linux-ervaring voor elke workload, ongeacht de omgeving. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de specifieke behoeften van ontwikkelende bedrijven.

Van het in productie brengen van nieuwe workloads tot het introduceren van nieuwe digitale transformatiestrategieën, de nieuwe generatie enterprises is gebouwd op het meest innovatieve besturingssysteem ter wereld.

RHEL 8 is als besturingssysteem opnieuw ontworpen voor het hybride cloud-tijdperk en ontwikkeld om workloads en operations te ondersteunen – van datacenters van bedrijven tot meerdere publieke clouds. Red Hat begrijpt als geen ander dat het besturingssysteem meer moet zijn dan enkel een onderdeel van de technologiestack; het zou de katalysator moeten zijn voor innovatie. RHEL 8 is gebouwd met dit doel voor ogen. Niet alleen om enterprise IT in de hybride cloud te ondersteunen, maar bovendien om nieuwe technologiestrategieën te helpen slagen.

Linux voor de hybride cloud

Al meer dan 15 jaar helpt Red Hat bedrijven met behulp van Linux te innoveren, eerst in hun datacenters en nu in de hybride cloud. Naarmate datacenters groeien en het bereik en de complexiteit van workloads toenemen worden de vaardigheden, die vereist zijn om op Linux gebaseerde productiesystemen te implementeren en te onderhouden, steeds kritischer. Met de introductie van Red Hat Enterprise Linux 8 is deze intelligentie en expertise nu standaard in Red Hat Enterprise Linux-abonnementen ingebouwd dankzij Red Hat Insights, dat Red Hat’s Linux-expertise as-a-service biedt.

Red Hat Insights helpt proactief IT-problemen op te sporen en op te lossen, van beveiligingsproblemen tot stabiliteitsproblemen. Het maakt gebruik van voorspellende analyses op basis van Red Hat’s uitgebreide kennis van open technologie en helpt beheerders om problemen en ongeplande downtime in productieomgevingen te voorkomen.

Het beheer van systemen die verspreid zijn over verschillende infrastructuren, zowel on-premise als cloudgebaseerd, kan een grote uitdaging zijn voor IT-organisaties. Red Hat Smart Management, een gelaagde add-on voor Red Hat Enterprise Linux, helpt IT-teams de voordelen van hybride cloud computing te benutten en minimaliseert de inherente beheercomplexiteit. Door Red Hat Satellite te combineren voor on-premise systeembeheer en cloudbeheerdiensten voor gedistribueerde Red Hat Enterprise Linux-implementaties, biedt Red Hat Smart Management een enkele omgeving om Red Hat Enterprise Linux-implementaties in de hybride cloud te beheren, te wijzigen, configureren en aan te bieden.

Snelheid

Om te voldoen aan de veranderende zakelijke behoeften, zijn IT-organisaties op zoek naar nieuwe workloads, van kunstmatige intelligentie (AI) tot het Internet-of-Things (IoT), om concurrentievoordeel te behalen in de drukke zakelijke markt. Linux heeft de innovatiekracht om deze gedifferentieerde diensten aan te bieden, maar alleen RHEL 8 levert deze innovatie samen met een hardened codebasis, uitgebreide beveiligingsupdates, bekroonde ondersteuning en een uitgebreid ecosysteem van geteste en gevalideerde ondersteunende technologieën.

Red Hat Enterprise Linux staat bekend als een stabiele en veilige basis voor applicaties. Voorheen was het echter moeilijk om te beschikken over de meest recente talen en frameworks, zonder die stabiliteit in gevaar te brengen. Red Hat Enterprise Linux 8 introduceert Application Streams – talen, frameworks en tools voor ontwikkelaars die regelmatig worden bijgewerkt waardoor ze sneller kunnen innoveren.

RHEL 8 introduceert nieuwe kansen

Linux blijft het nummer één besturingssysteem voor ontwikkelaars die de volgende generatie bedrijfsapplicaties bouwen. Naarmate deze applicaties in productie gaan, zijn stabiliteit, verbeterde beveiliging en testen/certificatie op bestaande hardware en omgevingen een absolute noodzaak. De verantwoordelijkheid verschuift hierdoor van ontwikkel- naar operations-teams en, in combinatie met de trend dat Linux wordt gezien als een primair platform voor productieapplicaties, worden Linux-beheer- en managementvaardigheden cruciaal voor moderne datacenters. Red Hat Enterprise Linux 8 verlaagt de drempel om met Linux te werken, en maakt het uitermate toegankelijk voor Windows-beheerders, startende Linux-gebruikers en nieuwe systeembeheerders.

Red Hat Enterprise Linux 8 abstraheert veel van de diepe complexiteit van granulaire sysadmin-taken achter de Red Hat Enterprise Linux-webconsole. De console biedt een intuïtieve, consistente grafische interface voor het beheren en bewaken van het Red Hat Enterprise Linux-systeem, van de staat van virtuele machines tot de algehele systeemprestaties. Om het gebruiksgemak verder te verbeteren, ondersteunt Red Hat Enterprise Linux interne upgrades. Gebruikers kunnen hierdoor makkelijk en efficiënter Red Hat Enterprise Linux 7-instances naar Red Hat Enterprise Linux 8-systemen converteren.

Red Hat Enterprise Linux 8 omvat ook Red Hat Enterprise Linux System Roles, die veel van de complexere taken rond het beheren en configureren van Linux in de productie automatiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt door Red Hat Ansible Automation, en de systeemrollen worden ondersteund door vooraf geconfigureerde Ansible-modules, die kant-en-klare geautomatiseerde workflows mogelijk maken voor het afhandelen van veelvoorkomende, complexe sysadmin-taken. Deze automatisering maakt het eenvoudiger voor nieuwe systeembeheerders om Linux-protocollen te gebruiken en helpt om menselijke fouten te elimineren, wat vaak de oorzaak is van veelvoorkomende configuratieproblemen.

RHEL 8: van innovatie naar productie

IT-innovatie is geworteld in open source, waarbij Linux vaak als katalysator fungeert voor grote vooruitgang in zakelijke technologie, van Linux-containers en Kubernetes tot serverless en AI. Gesteund door een veiligere, open source supply chain, maakt Red Hat Enterprise Linux 8 de weg vrij voor IT-organisaties om productieklare innovatie te implementeren door alleen de benodigde pakketten voor specifieke workloads in te zetten. Dit bevordert de acceptatie van opkomende technologieën en helpt tegelijkertijd om potentiële risico’s te minimaliseren.

Verder ondersteunt Red Hat Enterprise Linux 8 de cryptografische standaarden OpenSSL 1.1.1 en TLS 1.3 om de beveiliging te verbeteren. Dit geeft toegang tot de sterkste, nieuwste standaarden op het gebied van cryptografische beveiliging, die via een enkele opdracht voor het hele systeem geïmplementeerd kunnen worden. De behoefte aan applicatiespecifiek beleid en fine-tuning wordt beperkt.

Cloud-native applicaties en services maken digitale transformatie mogelijk, en Red Hat Enterprise Linux 8 biedt volledige ondersteuning voor de Red Hat-containertoolkit. Die is gebaseerd op open standaarden en biedt technologieën voor het ontwikkelen, draaien en delen van gecontaineriseerde applicaties. Het helpt bij het stroomlijnen van containerontwikkeling en elimineert de noodzaak voor omvangrijke, minder veilige container-daemons.

Red Hat Enterprise Linux 8 wordt ook breed ondersteund als gastbesturingssysteem op de hybride cloudinfrastructuur van Red Hat, inclusief Red Hat OpenShift 4, Red Hat OpenStack Platform 15 en Red Hat Virtualization 4.3.

Meer informatie: www.redhat.com