Red Hat introduceert OpenShift 4 enterprise Kubernetes platform

Opensourcespecialist Red Hat heeft Red Hat OpenShift 4 gelanceerd, de nieuwe generatie van het bekende Kubernetes-platform, dat is aangepast zodat bedrijven beter om kunnen gaan met de complexiteit van containerorkestratie in productiesystemen.

OpenShift 4 biedt een cloudachtige ervaring in de hybride cloud door geautomatiseerde updates van Kubernetes-implementaties mogelijk te maken, aldus Red Hat.

Grotere flexibiliteit

Het platform biedt volgens Red hat meer flexibiliteit, wordt ondersteund door Kubernetes Operators, en biedt een veiligere en consistente basis voor moderne en opkomende cloud-native workloads.

Red Hat OpenShift 4 biedt een uniforme cloudervaring voor de hybride wereld en maakt een automation-first-benadering mogelijk met:

– Een self-managing platform voor de hybride cloud om een cloudachtige ervaring te bieden via automatische software-updates en lifecycle-management in de hybride cloud, mogelijk gemaakt door de vertrouwde basis van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Enterprise Linux CoreOS. Organisaties kunnen hierdoor vertrouwen op meer veiligheid, controleerbaarheid, herhaalbaarheid, eenvoudig beheer en een betere gebruikerservaring.

– Aanpasbaarheid en heterogene ondersteuning, die beschikbaar zullen zijn via grote openbare cloudleveranciers, waaronder Alibaba, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft Azure, private cloudtechnologieën zoals OpenStack, virtualisatieplatforms en bare-metal servers.

– Gestroomlijnde full stack-installatie met een geautomatiseerd proces waardoor het gemakkelijker wordt om snel met enterprise Kubernetes te starten.

– Vereenvoudigde applicatie-implementaties en lifecycle-managment met Kubernetes Operators. Red Hat pionierde met stateful en complexe applicaties op Kubernetes met Operators die applicatieonderhoud, scaling en failover automatiseren. Het platform biedt Red Hat OpenShift Certified Operators en mede dankzij het uitgebreide partnerecosysteem kan met OpenShift 4 een breed scala aan as-a-service-applicaties in de hybride cloud uitgevoerd worden.

Enterprise Kubernetes

Red Hat OpenShift Container Platform is conform Kubernetes gecertificeerd, zoals gevalideerd door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Het is de enige Kubernetes-oplossing die gebouwd is op het toonaangevende enterprise Linux-platform en wordt ondersteund door opensource-experts en een compatibel ecosysteem. Red Hat levert belangrijke bedragen aan de Kubernetes-community, en biedt een codebase die veiliger is en tegelijkertijd belangrijke innovaties uit de community behoudt.

Om een flexibelere deployment footprint te bieden met behoud van verbeterde beveiliging en stabiliteit, introduceert OpenShift 4 Red Hat Enterprise Linux CoreOS, een OpenShift-specifieke embedded variant van Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Enterprise Linux CoreOS biedt bedrijven uitgebreide keuze bij het inzetten van enterprise Kubernetes met een lichtgewicht, onveranderlijke, container-geoptimaliseerde Linux OS-distributie. In deze variant staan beveiligingsfuncties en stabiliteit voorop, en daarnaast biedt Linux CoreOS geautomatiseerde updates die door Kubernetes worden beheerd en door OpenShift met een druk op de knop ingeschakeld worden. Hierdoor is minder onderhoud nodig en is het mogelijk om de bedrijfsproductiviteit te verbeteren.

OpenShift 4 wordt ondersteund door een uitgebreid aanbod aan professionele diensten, waaronder Red Hat Consulting. Met technische expertise en strategisch advies en analyse helpt Red Hat IT-organisaties met het bouwen van oplossingen die voldoen aan de behoeften van vandaag en in de toekomst.

Meer informatie: www.redhat.com