Red Hat lanceert Container-Native Storage 3.6

Opensourcespecialist Red Hat heeft Red Hat Container-Native Storage 3.6 met ondersteuning voor container-applicaties en -infrastructuur in Red Hat OpenShift Container Platform-clusters vrijgegeven. Red Hat Container-Native Storage 3.6 volgt is de opvolger van Red Hat OpenShift Container Platform 3.6, de nieuwste versie van Red Hat’s enterprise Kubernetes containerapplicatieplatform, dat in augustus werd aangekondigd.

Red Hat Container-Native Storage, gebouwd op Red Hat Gluster Storage, is geïntegreerd met het Red Hat OpenShift Container Platform en biedt de unieke mogelijkheid om opslagruimte uit containers aan te bieden. Red Hat Gluster Storage is een enterprise-oplossing, duurzaam, veiliger en goed geschikt voor hybride cloud, aangezien het zowel on-premise als public cloud-implementaties ondersteunt. Deze eigenschappen maken het ideaal voor implementaties van het Red Hat Openshift Container Platform. Met Red Hat Container-Native Storage is het niet noodzakelijk om een onafhankelijk opslagplatform te hebben. Klanten kunnen hierdoor een geïntegreerd containerplatform creëren in de hybride cloud, wat meer efficiëntie, kostenbesparing en een gestroomlijnde gebruikerservaring biedt, met geconsolideerd beheer en ondersteuning.

De overstap naar container-gebaseerde applicaties kan uitdagingen opleveren voor bestaande traditionele opslagarchitecturen, wat innovatie en vooruitgang kan beperken. Software-defined container-native storage adresseert deze uitdagingen met de mogelijkheid om de opslagdiensten samen te voegen met het containerplatform. Die kunnen vervolgens, net als elke andere container-service op fysieke, virtuele, publieke cloud en zelfs bovenop traditionele storage appliances draaien. Bestaande traditionele opslagarchitecturen bieden niet altijd dit niveau van schaalbaarheid en flexibiliteit. Als gevolg daarvan kunnen zij het volle potentieel van container applicatieplatformen beperken, zoals het Red Hat OpenShift Container Platform.

Red Hat Container-Native Storage 3.6 bevat onder meer een veelzijdig opslagplatform voor containers, ondersteuning voor alle belangrijke infrastructuurelementen van Red Hat OpenShift Container Platform en drievoudige toename van het aantal applicaties en microservices die op een enkele opslagcluster geïmplementeerd kunnen worden.

De opensource leverancier komt ook met een nieuwe Test Drive voor het OpenShift Container Platform met Container-Native Storage. Klanten kunnen hiermee implementaties via de publieke cloud simuleren. Deze Test Drive is bedoeld om geïnteresseerde beheerders een volledige multi-node Red Hat OpenShift Container Platform cluster in de cloud aan te bieden. Klanten kunnen ook laboratoriumoefeningen verkennen, waarmee ze kennis kunnen maken met de verschillende administratieve en operationele taken rond zowel Red Hat OpenShift als Red Hat Container-Native Storage.

Meer informatie: www.redhat.com