Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux 7.4

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft Red Hat Enterprise Linux 7.4 gelanceerd. De nieuwe versie biedt automatiseringsmogelijkheden om de IT-complexiteit te verminderen en de beveiliging en prestaties van traditionele en cloud-native applicaties te verbeteren. Dit krachtige en flexibele besturingssysteem komt tegemoet aan de IT-behoeften van grootzakelijke bedrijven ten aanzien van fysieke servers en virtuele machines in hybride, publieke en multi-cloudomgevingen.

Het besturingssysteem is cruciaal om de verschillende implementatiemodellen in het bedrijf bij elkaar te brengen, van traditionele fysieke servers en virtuele machines tot nieuwe generatie cloud- en containerdiensten. Red Hat Enterprise Linux 7 vormt de basis doordat het opensource-innovatie combineert met enterprise grade stabiliteit en een basis biedt voor digitale transformatie met behoud van de bestaande systemen en workloads.

De bedreigingen voor IT-infrastructuren veranderen, en daarom hebben bedrijven meer innovatie op het gebied van beveiliging nodig in hun software-stack om proactief beveiligingslekken te dichten en inbraken te voorkomen. Deze innovatie begint op het niveau van het besturingssysteem en Red Hat Enterprise Linux 7.4 biedt nieuwe en verbeterde functies die ontworpen zijn om de veiligheid van een productieomgeving voor zowel cloud-native als traditionele bedrijfskritische workloads te verbeteren. Het gaat onder meer om verbeterde auditmogelijkheden, USB Guard en verbeterde beveiligingsfunctionaliteit voor containers.

Moderne bedrijfsapplicaties hebben meer bandbreedte en opslag nodig. Dit stelt hogere prestatie-eisen aan traditionele besturingssystemen en hardware. Red Hat Enterprise Linux 7 komt tegemoet aan de behoeften van bedrijven die hun IT-infrastructuur willen moderniseren en optimaliseren en biedt nieuwe functies die zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren van zowel networking als storage. Nieuwe functies zijn ondersteuning voor NVMe over Fabric en diverse algemene verbeteringen van de prestaties van Red Hat Enterprise Linux als het wordt ingezet in de publieke cloud, waaronder verlaagde opstarttijden zodat bedrijfskritische applicaties sneller opgestart kunnen worden, en ondersteuning voor de Elastic Network Adapter (ENA) op Amazon Web Services (AWS) om nieuwe netwerkmogelijkheden in te schakelen.

Linux-containers vertegenwoordigen een evolutie in hoe bedrijven moderne applicaties ontwikkelen, inzetten en beheren. Ze helpen bedrijven een nieuw niveau van operationele efficiëntie te bereiken, applicatieontwikkeling te versnellen en de flexibiliteit te verhogen ten aanzien van het beheren van applicatielevenscycli. De nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux Atomic Host is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 7.4 en verbetert enterprise-grade Linux-containers met onder andere verbeterde beveiliging zonder prestatieverlies, volledige ondersteuning voor package layering met rpm-ostree en de introductie van LiveFS als een technologie preview.

In datacenteromgevingen, van bare-metal tot de cloud, blijft de complexiteit van het beheren van IT-omgevingen toenemen. Als aanvulling op de mogelijkheden van Red Hat Satellite en automatisering via Ansible Tower introduceert versie 7.4 de Red Hat Enterprise Linux System Roles als een technology preview. System Roles biedt een algemene beheerinterface voor de belangrijkste versies van Red Hat Enterprise Linux. Hierdoor hoeft een geautomatiseerde workflow via Ansible-automatisering slechts een keer gemaakt te worden en kan vervolgens zonder wijzigingen gebruikt worden voor grote, heterogene Red Hat Enterprise Linux-implementaties.

Red Hat blijft klanten keuze bieden voor hun datacenterinfrastructuur. Red Hat Enterprise Linux 7.4 is beschikbaar op verschillende architecturen, waaronder IBM Power, IBM System z en 64-bit ARM (als een development preview). Deze versie ondersteunt zowel High Availability en Resilient Storage Add-Ons als de Open Container Initiative (OCI) runtime en het image-formaat voor de IBM Power Little Endian-architectuur.

Meer informatie: www.redhat.com