Red Hat en Ericsson samen in ontwikkeling nieuwe oplossingen op basis van OpenStack, containers, NFV, SDN en SDI

Red Hat en Ericsson zijn van mening dat open source de ICT-markt kan transformeren. In het kader van een uitgebreide samenwerking willen ze cloud-infrastructuren aanbieden die op open source gebaseerd zijn en die OpenStack, Software-Defined Networking (SDN) en Software-Defined Infrastructure (SDI) omvatten. Ericsson en Red Hat werken nauw samen, zodat klanten nieuwe kansen, die zich voordoen door het Internet of Things, 5G en andere nieuwe generatie communicatieoplossingen, te kunnen omarmen met moderne en agile oplossingen.


Ericsson levert hardware, software en diensten voor de service provider-markt, met name op het gebied van Network Functions Virtualization (NFV). Red Hat biedt oplossingen die open, schaalbaar, flexibel en veilig zijn Dit geldt ook voor OpenStack, het voorkeursplatform voor cloud-omgevingen van bedrijven, in het bijzonder van telecommunicatiebedrijven.

De twee bedrijven werken al geruime tijd samen om Red Hat Enterprise Linux en Red Hat JBoss Middleware beschikbaar te stellen voor Ericsson-klanten. Deze samenwerking wordt nu uitgebreid met een duidelijke focus op NFV-infrastructuren (NFVi), OpenStack, SDN, SDI en containers. Daarbij richten ze zich ook op het ontwerp van moderne technologieën voor de communicatie-industrie.

De onderdelen van de samenwerking betreffen onder meer de wederzijdse betrokkenheid bij communities, certificering en nieuwe gemeenschappelijke oplossingen, uitbreiding door Ericsson van zijn NFV-infrastructuuroplossing uit voor het Red Hat OpenStack Platform en technische afstemming ter bevordering van de innovatie en invoering van containers. Ericssons of Red Hat Enterprise Linux gebaseerde workloads worden in Red Hat’s certificeringsprogramma voor applicaties opgenomen, die op het Red Hat OpenStack Platform draaien. Voor de gezamenlijke oplossingen biedt Ericsson SLA’s (Service Level Agreements). Verder profiteren gebruikers die hun bedrijf verder willen ontwikkelen zowel van Red Hat’s consultings- en trainingsexpertise in open source en innovatieve technologieën als van Ericssons-ervaringen in end-to-end-consulting, in systeemintegratie zowel bij beheer- als ondersteuningsdiensten. Het gecombineerde portfolio van technologieën, diensten, trainingen en certificeringen van Red Hat en Ericsson maakt het voor bedrijven mogelijk hun bedrijf te transformeren, via NFV en een moderniseringsslag in IT en in het rekencentrum. Ze kunnen zich zodoende succesvol in de huidige dynamische IT-markt positioneren.

Meer informatie: www.redhat.com

Vorig artikelColumn Datacenter & Cloud: Stijn grove
Volgend artikelSAP lanceert HANA 2
Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.