Red Hat boekt omzetgroei van 20 procent in Q1 FY2019

Open source specialist Red Hat heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2019 een omzet geboekt van 814 miljoen dollar, 20 procent meer dan het voorgaande jaar (17 procent in constante valuta).

“De overstap naar een hybride cloudarchitectuur blijft een strategische prioriteit voor onze klanten. We hebben opnieuw een sterke omzetgroei in het eerste kwartaal gerealiseerd omdat klanten onze cloud-enabling technologieën voor hun applicaties blijven gebruiken,” aldus Jim Whitehurst, President en CEO van Red Hat. “Zo hebben we bijvoorbeeld een sterke groei gezien in inkomsten uit abonnementen en diensten voor onze OpenShift-technologieën, omdat meer klanten hun applicaties in Linux-containers moderniseren voor hun hybride cloud- en digitale transformatie-initiatieven.”

Eric Shander, Executive Vice President en CFO van Red Hat: “Het eerste kwartaal van boekjaar 2019 startte zoals verwacht met een groei met dubbele cijfers op jaarbasis in een aantal gebieden, waaronder 20 procent groei qua totale omzet in Amerikaanse dollars of 17 procent op basis van constante valuta, 25 procent groei qua GAAP operating income en 19 procent qua non-GAAP operating income en 34 procent groei van de operating cashflow. Daarnaast hebben we in het eerste kwartaal ook een jaar-op-jaargroei van 48 procent bereikt in het aantal deals met een waarde van meer dan een miljoen dollar. Dit is een een bewijs van ons vermogen om onze technologische footprint bij klanten uit te breiden. Net als in maart, toen we onze jaarlijkse richtlijnen gaven, verwachten we wederom een sterke vraag naar onze hybride cloud-technologieën. Gezien de tegenwind die sindsdien is ontstaan door wisselkoersen, passen we onze totale jaarbegroting voor inkomsten aan met ongeveer $50 miljoen, uitsluitend om rekening te houden met veranderende valutakoersen.”

De omzet uit abonnementen kwam uit op 712 miljoen dollar, een toename van 19 procent ten opzichte van een jaar eerder, en 87 procent van de totale omzet. De omzet uit abonnementen voor infrastructuur-gerelateerde oplossingen bedroeg 522 miljoen dollar, 14 procent meer ten opzichte van een jaar geleden. De omzet uit applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal kwam uit op 189 miljoen dollar, een plus van 37 procent ten opzichte Q1 FY 2018.

De netto winst (GAAP) kwam uit op 113 miljoen dollar, ofwel 59 dollarcent per verwaterd aandeel, tegenover 41 dollarcent in de vergelijkbare periode vorig boekjaar.
Aan het einde van het verslagkwartaal was de waarde van de uitgestelde omzet 2,4 miljard dollar, 19 procent meer dan een jaar eerder.

Red Hat mikt voor het gehele boekjaar om een omzet tussen 3,375 en 3,410 miljard dollar. Dat vertaalt zich in een GAAP-winst per aandeel tussen 2,36 en $2,40 per aandeel. Voor het lopende tweede kwartaal zijn de verwachtingen resp. een omzet tussen 822 en 830 miljoen dollar en een winst per aandeel van 50 dollarcent.

Meer informatie: www.redhat.com