Omzet en winst Red Hat blijven groeien

Opensource-specialist Red Hat heeft in het vierde kwartaal van fiscaal 2017, dat eindigde op 28 februari een omzet van 629 miljoen dollar gerealiseerd, een groei van 16 procent ten opzichte van vorig boekjaar. De jaaromzet groeide met 18 procent en kwam uit op 2,4 miljard dollar.

Ook de winst ging omhoog: de nettowinst (GAAP) in Q4 was 66 miljoen dollar, omgerekend 36 dollarcent per aandeel, tegen 53 miljoen dollar in Q4/FY2016. De jaarwinst kwam uit op 254 miljoen dollar, omgerekend 1,39 dollar per aandeel. Vorig boekjaar was dat nog respectievelijk 199 miljoen dollar en 1,07 dollar per aandeel.

“We hebben het jaar bijzonder goed afgesloten. Het vierde kwartaal is het zestigste opeenvolgende kwartaal met omzetgroei en we overschreden de 2 miljard dollar mijlpaal in omzet uit abonnementen en total deferred revenue voor het boekjaar,” zei CEO Jim Whitehurst bij de presentatie van de cijfers. “Klanten die digitale transformatie omarmen, wenden zich tot Red Hat als strategische partner voor oplossingen waarmee ze van deze initiatieven kunnen profiteren. Enterprises en service providers kiezen steeds vaker voor hybride cloudinfrastructuren en opensource technologieën. Dit drijft onze groei en positionering voor de lange termijn.”

Red Hat’s strategische positie bij klanten blijkt ook uit de aanhoudende toename van grote deals. “Het aantal overeenkomsten in boekjaar 2017 met een waarde van meer dan 1 miljoen dollar steeg met meer dan 30 procent. We sloten een recordaantal deals met een waarde boven de 20 miljoen dollar, waaronder onze eerste deal ooit van circa 100 miljoen dollar in het vierde kwartaal”, aldus Eric Shander, waarnemend CFO van Red Hat. “Dat zorgde ook voor een record backlog van 2,7 miljoen dollar, 28 procent meer dan een jaar eerder. Op basis daarvan verwachten we een omzetgroei van 13 tot 14 procent in fiscaal 2018.”

Meer informatie: www.redhat.com