Relined voegt na deal met BT 7.000 kilometer toe aan dark fiber-netwerk

Relined Fiber Network heeft een overeenkomst gesloten met zakelijke operator BT, om dark fiber (onbelichte glasvezel)-capaciteit binnen BT’s Nederlandse glasvezelnetwerk te gaan resellen. Hierdoor groeit het bereik van het Relined-netwerk met ongeveer 7.000 kilometer. 

Relined is een onafhankelijke Nederlandse exploitant van onbenutte dark fiber-capaciteit in bestaande publieke en private glasvezelnetwerken en claimt een landelijk dekkend en fijnmazig dark fiber-netwerk. Via de overeenkomst met BT krijgt de infrastructuur van Relined een landelijke uitbreiding waarmee meer redundantie en fijnmazigheid kan worden geboden.

Tomas Vanderick, CEO van BT in de Benelux en de Nordics, licht de overeenkomst toe: “BT’s core business is het wereldwijd leveren van dynamische netwerk- en cloudgebaseerde diensten aan multinationals en grote overheidsorganisaties. Ons state-of-the-art netwerk ligt hier ten grondslag aan. Door de overeenkomst met Relined kunnen we de capaciteit die momenteel niet wordt gebruikt door onze internationale klanten op een andere manier naar de markt brengen.”

Het netwerk van BT biedt verbindingen in veel stadskernen, zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Met deze overeenkomst stijgt het aantal aangesloten datacenters van 70 naar ruim 90 en worden dark fiber-verbindingen naar verschillende andere locaties in Nederland mogelijk gemaakt.

Meer informatie: www.relined.nl