[MWC] D-Link introduceert Nuclias cloudoplossing voor gecentraliseerde connectiviteitsmogelijkheden onderweg

Netwerkapparatuurfabrikant D-Link presenteerde tijdens MWC 2018 Nuclias, een cloudgebaseerde netwerkbeheeroplossing waarmee MSP’s en ondernemers zelfstandig hun netwerkinfrastructuur overal en altijd extern kunnen configureren en monitoren.

DP-1510P

Nuclias werkt op abonnementsbasis en behelst een cloud management tool die geen lokale controller nodig heeft. Hierdoor zullen de kosten en complexiteit lager uitvallen, terwijl de netwerkinfrastructuur efficiënter verloopt. De geheel nieuwe Nuclias-app en het online portal bieden met slechts één druk op de knop inzicht in elk verbonden apparaat. Tevens kunnen gegevens direct geanalyseerd worden. De app biedt ook zero-touch voorzieningen voor een eenvoudige implementatie en onbeperkte uitbreidingsmogelijkheden indien nodig.

De multi-tenantstructuur van Nuclias maakt implementatie op meerdere locaties en bij meerdere bedrijven mogelijk, terwijl zijn geavanceerde tools voor dataverkeeroverzichten en gegevensanalyse ondernemers en IT-professionals realtime inzicht bieden. Extra functies zijn onder meer een beveiligd, role-based administratiesysteem en auditable change logs, verificatie via captive portal, 802.1x, RADIUS-server en ondersteuning voor inloggen met Facebook en Google voor wifi-toegang voor gasten en geautomatiseerde netwerkmonitoring.

DP-1020P

Voor een flexibele installatie op plekken waar geen traditonele stopcontacten aanwezig zijn, zijn er de D-Link DBA-1510P AP en DBA-1210P AP: twee 802.11ac-access points met beide PoE-ondersteuning. Later in 2018 zal D-Link een compleet aanbod krachtige Gigabit smart-managed switches met optionele PoE- en glasvezelconnectiviteit introduceren als toevoeging aan de Nuclias-productfamilie.

De DBA-1510P AP en DBA-1210P AP zijn voorzien van de nieuwste dual-band 802.11ac Wave 2 Wi-Fi standaard met gecombineerde Wi-Fi-snelheden tot wel 1750 Mbps. De DBA-1210P is tevens voorzien van MU-MIMO voor een hogere netwerkefficiëntie van een bedrijf.

Meer informatie: www.dlink.com