Avi Networks biedt intelligente Web Application Firewall

Avi Networks, specialist in next-gen load balancing en applicatiediensten, heeft haar intelligente Web Application Firewall (iWAF) gelanceerd, een centraal beheerde software oplossing die verweven zit in datacenters en private en public clouds.

Door de schaalbaarheid worden organisaties niet langer beperkt door de operationele en prestatie-gerelateerde beperkingen van traditionele applicatie-gebaseerde web application firewalls. Daarnaast verschaft de geïntegreerde analyse-engine van de iWAF IT-organisaties realtime beveiliging en operationele intelligentie door machine learning.

Traditionele web application firewalls worden gekenmerkt door zwakke prestaties en complexiteit. Bovendien presteren ze als zwarte dozen waarvan de werking onbekend is en die weinig tot geen slimme functionaliteit kennen. Avi Networks’ elastische, schaalbare platform zorgt dat de iWAF vijftig keer sneller is dan legacy-toepassingen, waarbij honderden Gbps worden doorgevoerd en meer dan een miljoen transacties per minuut plaatsvinden.

Naast verbeterde prestatie vormt Avi Networks’ iWAF een belangrijke bron van veiligheidshandhaving en intelligentie voor applicaties. Zo beschermt hij webapplicaties tegen veel voorkomende zwakheden, zoals SQL-injectie en cross-site scripting. Deze worden geïdentificeerd door het Open Web Application Security Project (OWASP). Het is bovendien mogelijk om de toegepaste beleidsregels per applicatie aan te passen. iWAF analyseert de beveiligingsregels die overeenkomen met een bepaalde transactie en verschaft daarbij realtime inzicht in de ontwikkeling van applicaties en eventuele externe aanvallen. Door de iWAF hoeven IT-teams zich niet langer blind te staren op het schrijven en afdwingen van beveiligingsbeleid, maar kunnen regels en uitzonderingen met één klik aangepast worden. Dit dringt het probleem van schijnzekerheid sterk terug.

De functies van Avi Networks’ iWAF zijn centraal, vereenvoudigd beleidsbeheer, bieden analyse-gedreven, accuraat beveiligingsbeleid en zorgen voor best-presterende web application veiligheid.

“Met het oog op het toenemende risico op cyberaanvallen moeten organisaties hun belangrijkste omzet-genererende bezit beschermen: webapplicaties. We hebben de iWAF zo ontworpen dat hij robuust en veilig is voor elke applicatie, traditioneel of cloud-native en onafhankelijk van de hoeveelheid verkeer,” zo stelt Guru Chahal, Vice President of Product bij Avi Networks. “De WAF realiseert betere prestaties, intelligentie en een lage prijs, en dat alles met het gebruiksgemak dat onze klanten van ons gewend zijn.”

De Avi Networks iWAF is de meest recente toevoeging aan het Avi Vantage Platform, dat bestaat uit een slimme load balancer en meerdere applicatiediensten. Avi Networks realiseerde een groei van 440 procent in het afgelopen boekjaar en daarbij een toename van het klantenbestand van 270 procent.

Meer informatie: www.avinetworks.com