Logitech: De beste hoofdtelefoon voor gebruik op kantoor

LOGITECH ZONE WIRELESS IN GEBRUIK BIJ EA

Als je de diverse fabrikanten moet geloven, maken ze allemaal de beste hoofdtelefoons en/of headsets voor kantoorgebruik. Maar wat vinden de mensen die ze dagelijks gebruiken? ChannelConnect ging naar het kantoor van Electronic Arts op Schiphol en sprak daar met Lars Derks en Jeroen Albus.

 

De gamers onder ons kennen Electronic Arts (EA) vanzelfsprekend. Games als De Sims, FIFA en Need for Speed zijn namen die ook de niet fanatieke gamers kennen. EA heeft een Nederlandse vestiging op Schiphol van waaruit de sales en marketingactiviteiten worden ontplooid. Dat betekent dus voor de heren Lars Derks (Sr. Sales Analyst & Demand Planner) en Jeroen Albus (Business Partner Manager Distributors) dat ze veel aan de telefoon zitten, ook om contacten te onderhouden met de andere vestigingen van EA in Europa.

In de praktijk

Jeroen Albus ‘Ik wil hem niet meer kwijt

Logitech heeft in april van dit jaar de nieuwste Zone Wireless gepresenteerd, een hoofdtelefoon met active noice canceling die specifi ek bedoeld is voor gebruik op kantoor en in kantoortuinen. Wat vinden de heren van EA van dit product? Jeroen Albus trapt af: “Ik heb in het verleden heel veel verschillende headsets uitgeprobeerd, maar de Logitech Zone Wireless is echt de beste tot nu toe. Hoe ze het voor elkaar gekregen hebben weet ik niet, maar dit is een headset waarbij ik mijn eigen stem niet dubbel hoor waardoor je geneigd bent steeds harder te gaan praten.” En dat laatste was echt een probleem voor Lars Derks. “Ik werd vroeger soms helemaal gek van hem. Jeroen heeft al een luide stem, maar met andere headsets ging zijn volume steeds meer omhoog. Sinds we de Zone Wireless gebruiken, is dat geen probleem meer.”

Zone Wireless biedt een intuïtieve en eenvoudige interface voor volumeregeling, muziek afspelen/pauzeren, oproepen beginnen/ beëindigen, microfoon activeren/dempen, plus knoppen om de headset aan/uit te zetten en voor actieve ruisonderdrukking en draadloze bluetooth-koppeling. Zone Wireless ondersteunt snel en draadloos opladen met Qi-technologie en wordt geleverd met een mobiele app voor eenvoudige set-up en bediening van headsetfuncties zoals dempen en EQ-voorinstellingen.

Pluspunten

Lars Derks ‘ Ik werd vroeger soms helemaal gek van hem’

Een belangrijke ergernis is dus weggenomen. Maar ook over de andere aspecten van het apparaat zijn de heren te spreken. “Ik draag hem vrijwel de hele dag”, bekent Derks. “Door de active noise canceling wordt het omgevingsgeluid goed weg gefi lterd, terwijl je toch gewoon voor je collega’s aanspreekbaar blijft.” Zijn collega Albus noemt dat ook als pluspunt en voegt daar aan toe, terwijl hij wijst op een heel setje headsets die hij in het verleden gebruikte: “Het is ook een groot voordeel dat het een ‘on ear’ headset is en geen ‘over the ear’. Van die laatste krijg je toch altijd van die zweetoren. Bovendien is de geluidskwaliteit uitstekend.”

Hoe goed de active noise canceling het omgevingsgeluid weg fi ltert, duidt Derks aan met een anekdote. “Ik werk wel eens thuis en onze kat heeft de neiging om als ik praat mee te  miauwen. Heel irritant als je aan de telefoon zit, want op je gesprekspartners maakt dit geen professionele indruk. Maar met de Logitech Zone Wireless wordt het geluid van ons Siameesje perfect weggefi lterd.”

Extra mogelijkheden

De Zone Wireless wordt draadloos verbonden met zowel een smartphone als met een laptop. De dongel voor die laatste gaat in de usb-poort. “Daarmee heb je een veel betere verbinding dan met de in de laptop ingebouwde bluetooth”, weet Albus. Er is ook een versie van de Zone Wireless met een andere dongel waarmee ook toetsenbord en muis gekoppeld kunnen worden. Op die manier wordt er maar één usb-poort gebruikt. Derks benoemt het gemak waarmee de verbinding tot stand gebracht wordt. “Bij veel sets ben je altijd aan het puzzelen hoe je de connectie kan maken. Met de Zone Wireless gaat dat heel makkelijk.” Albus vult zijn collega aan: “Het is heel prettig dat hij zowel op de laptop als met de smartphone werkt en daartussen heel makkelijk switcht. We hebben hier op kantoor niet de beste mobiele ontvangst, dus leg ik mijn telefoon altijd bij het raam. Dan kan ik tijdens een gesprek lekker rondlopen. Wat dat betreft is het draadloze bereik ook geweldig. Ik sta er elke keer van te kijken hoe ver ik weg kan lopen.” Derks vindt het ook erg prettig dat de Zone Wireless een ‘discrete uitstraling’ heeft, zoals hij dat noemt. “Kijk zelf maar en vergelijk het met veel andere headsets. Vaak zijn die erg opzichtig. Maar deze kan je gewoon op je hoofd hebben zonder het idee te hebben dat iedereen vreemd naar je kijkt.”

App Aan

het eind van het gesprek is duidelijk dat de heren van EA erg blij zijn met hun Zone Wireless. “Ik wil hem niet meer kwijt”, zo is uit beide kelen te horen. Jeroen Albus wil tot slot nog even wijzen op de speciale tune-app die bij de Zone Wireless hoort en hij op zijn smartphone heeft geïnstalleerd. “Een heel handige app waarmee je diverse dingen kunt doen. Je ziet niet alleen de batterijstatus van de headset, je kunt ook diverse instellingen aanpassen. Er zijn vijf voorinstellingen, maar je kunt die zelf ook weer fi netunen. Wat ik erg prettig vind is dat je via Sidetone zelf het geluidsniveau van de omgeving kunt instellen. Je hebt de noise canceling dus helemaal in eigen hand. Echt geweldig!”

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 6]

Lees het artikel hier in PDF