IFS lijft SaaS-leverancier WorkWave in

De Zweedse erp-leverancier IFS, dat in Nederland kantoren heeft in Eindhoven en Utrecht, heeft het Amerikaanse WorkWave overgenomen, een SaaS-leverancier voor zakelijke dienstverleners in de logistieke sector.

Met deze overname wil IFS zijn aanbod voor servicemanagement in het MKB verbeteren. De partijen verwachten de acquisitie in het lopende kwartaal nog te kunnen afronden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

WorkWave werd opgericht in 1984. De SaaS-oplossing stroomlijnt backofficetaken, vergroot het inzicht in de activiteiten van de buitendienst en automatiseert de sales en marketing. Het bedrijf claimt wereldwijd ruim 7.300 klanten te bedienen en richt zich op de logistieke sector en de mkb-servicemarkt in sectoren als ongediertebestrijding, tuinonderhoud en beplanting, schoonmaak, verwarming, installatie en koeling, loodgieterswerk en elektrische installaties.

Via de overname wil IFS zich naast de grotere servicegerichte bedrijven nu ook richten op de MKB-servicemarkt. De 260 medewerkers van WorkWave verhuizen mee naar IFS. WorkWave heeft vier kantoren in de VS, het hoofdkantoor bevindt zich in Holmdel in de staat New Jersey. Het Europese hoofdkantoor is in het Italiaanse Verona.

Meer informatie: www.ifs.com