reBuy tilt refurbished-markt naar een nieuw level

Sinds het van oorsprong Duitse reBuy haar webshopdeuren ook in Nederland heeft geopend, kan de consument kiezen uit een breed scala aan refurbished elektronica van diverse merken. Tot nu toe waren het vooral Apple-producten die door LEAPP, Renewd, SWOOP en Forza-refurbished gereviseerd opnieuw aan de man worden gebracht. Bij reBuy kan men daarnaast ook terecht voor apparatuur van Samsung, HTC, Sony, Bose, Canon en andere merken.

Van smartphones tot tablets en van consoles tot speakers. Zelfs horloges gaan over de toonbank bij reBuy. Bovendien kun je ook bij reBuy terecht als je elektronica wilt verkopen. De refurbished-markt is in opkomst en dit is niet zo verwonderlijk want er zijn vele voordelen. reBuy zet er vijf op een rij:

Besparing: de koper spaart geld. Afhankelijk van de uiterlijke staat waarin het product zich bevindt, kan er tot wel honderden euro’s worden bespaard in vergelijking met de nieuwprijs. Door het verkopen van gebruikte elektronica kan de consument, naast besparen, ook wat bijverdienen.

refurbished Veilig: geld besparen is fijn, maar alleen als de kwaliteit ook goed is. Tweedehands kopen is niets nieuws maar garantie daarbij krijgen wel. Bij reBuy krijgt men 18 maanden garantie. De apparatuur is getest door experts en waar nodig gerepareerd. De koper kan er dus vanuit gaan dat zijn nieuwe aankoop zonder beperking functioneert. Ook bij een verkoop loopt de klant geen risico want reBuy verzekert het pakket.

Duurzaam: de refurbished-praktijken verlengen de levensduur van elektronische apparatuur aanzienlijk. Waar een smartphone eerst gemiddeld zo’n 2,5 jaar meeging, is dit inmiddels opgelopen tot wel vijf jaar. Door refurbished te kopen, worden fabrikanten gedwongen om toe te werken naar recyclebare apparatuur met een langere levensduur en door het verkopen van apparaten die niet meer worden gebruikt, wordt verspilling actief tegen gegaan.

refurbished
reBuy logistiek centrum

Milieuvriendelijk: volgens onderzoek zijn de belangrijkste grondstoffen voor onder andere smartphones binnen 5 tot 50 jaar uitgeput. Daarbij is het winnen van edelmetalen en zeldzame metalen schadelijk voor zowel mens en milieu. De refurbished-koper draagt daarmee ook een steentje bij aan het milieu.

 

Makkelijk: het product omschrijven, foto’s uploaden en wachten op een koper is niet meer noodzakelijk bij het doorverkopen van elektronica. Er hoeft alleen een korte vragenlijst te worden ingevuld over de status van het apparaat,

dat na ingepakt te zijn kan worden opgestuurd. De testuitslag laat vervolgens zien wat het toestel waard is en waarom. Bevalt dit niet, dan ontvangt de klant het apparaat kosteloos retour.

Meer informatie: www.rebuy.nl