Boekhoudprogramma Jortt introduceert de automatische KvK jaarrekening

Boekhoudprogramma Jortt – het innovatieve boekhoudprogramma voor ondernemers – levert als eerste boekhoudprogramma een automatisch gegenereerd KvK jaarrapport.

Sinds dit jaar moet het jaarrapport digitaal worden aangeleverd en de KvK heeft daarvoor een standaard gemaakt. En wat standaard is, kan Jortt automatiseren. Een automatisch jaarrapport heeft voor ondernemers veel voordelen. Zo bespaart het 500 tot 1.500 euro per jaar in vergelijking met een jaarrapport dat handmatig door een boekhouder is gemaakt. Daarnaast kan de ondernemer op ieder moment een tussentijdse rapportage uitdraaien voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag bij de bank. Als laatste, laat het automatisch gegenereerde rapport overzichtelijk in kerncijfers zien hoe het met een onderneming gaat.

hilco

Hilco de Roo, medeoprichter van Jortt over het automatische rapport: “Er wordt vaak negatief gesproken over de overheid, maar de laatste tijd zien wij ook dat ze voor ondernemers goed bezig zijn. Er wordt steeds meer gestandaardiseerd en de marges waaraan je moet voldoen zijn duidelijk omschreven. Dat maakt het voor innovatieve bedrijven makkelijker om grote groepen ondernemers geautomatiseerd te voorzien van iets specifieks zoals een jaarrekening. Het kostbare handwerk van de boekhouder is daarmee in één klap overbodig. Sterker nog, een automatisch gegenereerd rapport is kwalitatief beter dan een handmatig rapport. Allereerst sluit deze voor 100% aan op de boekhouding, kan je eenvoudig terugvinden waar de getallen vandaan komen en lever je precies aan wat de KvK van je verwacht.”

Meer informatie: www.jortt.nl