CloudLand: VirtualMetric is de elektrische auto van de monitoringoplossingen

CLOUDLAND INTRODUCEERT VIRTUALMETRIC IN NEDERLAND

Monitoring van de ICT-infrastructuur is zo oud als de ICT zelf. Maar de ICT verandert sterk, en met virtualisatie, cloud, multi-tenant en Managed Service Providers (MSP’s) veranderen de eisen aan monitoring continu. Dit jaar komt VirtualMetric op de Nederlandse markt, met Cloudland als distributeur.

 

Beheerders hebben hun handen vol. “Ze hebben gewoonweg minder tijd dan voorheen”, zegt Yusuf Öztürk, CEO en oprichter van VirtualMetric. “ICT’ers moeten meer producten beheren dan ooit tevoren, en dat moet zo eenvoudig mogelijk.” MSP’s kunnen hun mensen niet missen voor een trainingsessie van een week, puur om de omgevingen in de gaten te kunnen houden. “Daarnaast vergde de integratie in het verleden altijd kennis op het gebied van development. Je moest één of twee ontwikkelaars hebben om de oplossing te integreren met de eigen omgeving”, weet Öztürk. “Die vaardigheden hebben beheerders niet altijd.”

Ontwikkeld voor nu

Yusuf Öztürk

VirtualMetric is volgens de CEO zowel eenvoudig in gebruik als in implementatie. “Er is geen configuratie nodig op de servers en de interface is eenvoudig”, zegt Öztürk. “Iedereen kan het gebruiken.” De reden is volgens hem dat de oplossing nieuw is, en dus ook met de eisen van nu is ontworpen. De eerste versie kwam uit in 2016. “Andere monitoringsproducten waren voorheen ontworpen voor een andere realiteit. In de jaren ’90 had je nog geen API’s, maar veel oplossingen blijven voortbouwen op wat ze toen hebben ontwikkeld. Het is alsof ze een dieselauto willen ombouwen naar een elektrisch voertuig. Eigenlijk brengen wij meteen een elektrische auto op de markt.”

De oplossing is ontworpen met de eisen van nu

Een stukje ‘legacy’ dat veel terugkomt in de markt is bijvoorbeeld het gebruik van agents, stukken software die de informatie vanaf de clients doorspelen naar de centrale server. “Dat is ouderwets”, zegt Öztürk. “Grote bedrijven mijden ze liever, omdat je niet op ieder van je duizenden servers een agent wil gaan installeren. Dit kan riskant zijn. Bij banken kan dit bijvoorbeeld niet tijdens openingstijden, omdat je wellicht met downtime te maken krijgt. Je loopt ook aan tegen mogelijke problemen bij eventuele updates, en het moet worden meegenomen met security-audits. Bij VirtualMetric is dat niet nodig.”

CloudLand

In Nederland wordt VirtualMetric op de markt gebracht door distributeur CloudLand. “We staan dit najaar op twee events, Data Expo en InfoSecurity, allebei in Utrecht. Daarna starten we de verkoop.” CloudLand speelt hier een sleutelrol. “Zij beschikken ongeveer over dezelfde dynamiek als wij”, zegt Öztürk. “We hebben allebei een compacte organisatie. Maar ze hebben wel een enorm netwerk van resellers. Die kunnen we dankzij Cloudland eenvoudig bereiken.” Het spreekt Öztürk ook aan dat CloudLand erg responsief is. “Ze houden contact en nemen ook contact op met ons om te vragen of ze iets kunnen doen. We hebben een partner nodig die altijd beschikbaar is.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 6]

Lees het artikel hier in PDF