Apple annonceert nieuwe iPad en iMacs

Apple heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC een nieuwe iPad en nieuwe MacBooks geannonceerd. De Pro-lijn wordt uitgebreid met een nieuwe iPad met een schermgrootte van 10,5 inch en ondersteuning van Apple’s Pencil-stylus.

Het verbeterde scherm ondersteunt ook HDR-technologie voor een nog nauwkeuriger kleurweergave. De refreshrate van 120Hz zorgt ervoor dat bewegend beeld vloeiender overkomt en verbetert ook de nauwkeurigheid van het werken met de Pencil. De nieuwe iPad heeft een nieuwe processor verwerkt, de A10X. Deze bevat zes rekenkernen en is op grafisch gebied tot 40 procent sneller de vorige A9X-chip.

De bestaande 12,9 inch grote iPad Pro krijgt dezelfde verbeteringen als het nieuwe 10,5 inch model.

WWDC 2017

De iMac, Apple’s desktop-pc, krijgt een beter, helderder scherm. Nieuw is ook de toepassing van de nieuwste generatie processoren van Intel, Kaby Lake. De nieuwe iMac’s krijgen ook snellere grafische processoren, waardoor ondersteuning voor virtual reality-brillen als de HTC Vive mogelijk wordt.

Ook de MacBook en MacBook Pro krijgen Kaby Lake-processoren, waardoor ze sneller zijn dan voorgaande modellen en de accu langer meegaat.

Meer informatie: www.apple.com