Home Tags Privacy

Tag: privacy

Betere privacybescherming met vernieuwde Kaspersky Security Cloud

IT-beveiliger Kaspersky heeft het consumentenproduct Kaspersky Security Cloud zo aangepast dat gebruikers meer controle hebben over de bescherming van persoonlijke gegevens.

‘Nederlander weet te weinig over beveiligen persoonsgegevens’

Het is niet al te best gesteld met de kennis over veiligheid van veel Nederlanders. We hebben volgens een onderzoek namelijk meer dan gemiddeld vertrouwen in de beveiliging van persoonlijke gegevens op internet. Bovendien gaan sommigen niet al te voorzichtig om met open wifi-netwerken.

Trend Micro werkt samen met Nederlandse NextTech Security

NextTech Security uit Nijmegen gaat samenwerken met de wereldwijde security-leverancier Trend Micro op het gebied van security awareness- en privacy trainingen.

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen.

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost.

Nog geen maatregelen om datalek bij ziekenhuizen te voorkomen

De overheid grijpt nog niet in om datalekken bij ziekenhuizen te voorkomen. Eerst worden de resultaten van een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid afgewacht.

‘Meeste Nederlanders goed bewust van cyberrisico’s’

Een overgroot deel van de Nederlanders zegt zich heel goed bewust te zijn van de risico's van cybercriminaliteit.

Wachtwoordgebruik Europeanen verbetert langzaam

Europeanen gaan steeds zorgvuldiger met hun wachtwoorden voor online diensten om en ook zijn ze voorzichtiger met het invullen van privégegevens. Dat blijkt uit een groot Europees onderzoek.

Teveel vertrouwelijke gegevens per mail verstuurd

Veel organisaties blijken vertrouwelijke gegevens gewoon via onversleutelde e-mail te versturen. De kans op een datalek is zo heel groot.

Startpage.com en Privacy Company winnen Nationale Privacy Award

Startpage.com en de Privacy Company zijn vorige week uitgeroepen tot de winnaars van de Nationale Privacy Awards.

Privacy in zorgsector laat te wensen over

Veel websites van ziekenhuizen blijken nog onzorgvuldig om te gaan met de privacy van patiënten. Ook heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge een Big Brother Award gewonnen vanwege schending van de privacy.

Het regent privacyklachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 6 maanden tijd al bijna 10.000 klachten gehad. De meeste gaan over schending van de privacy.
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: wifitracking alleen bij hoge uitzondering

Het digitaal volgen van mensen op straat via hun mobiele apparatuur is alleen bij hoge uitzondering toegestaan. Bij wifitracking en andere digitale volgmethoden worden er bijna altijd persoonsgegevens verwerkt, waardoor het onder de privacyregels valt.
Verizon logo partnerkanaal

Verizon: Consument en bedrijf steeds meer privacybewust

Verizon voorziet voor 2019 dat, mede dankzij de AVG, steeds meer bedrijven en consumenten bewust zullen omgaan met privacy en data.

Meer aandacht nodig voor AVG bij verzenden e-mail

Om problemen met de AVG te voorkomen, moeten organisaties voorzichtig zijn met het per e-mail versturen van vertrouwelijke gegevens.

G Data: Duitse wetgeving garandeert privacy voor iedereen

ChannelConnect sprak met Jerrel Abdoel, Sales Manager Netherlands bij G DATA Software over de ontwikkelingen rond het bedrijf G DATA en zijn bewegingen op de Nederlandse markt.

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd.

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht.

Brussel wil misbruik van data EU-burgers voorkomen

De Europese Commissie wil schandalen zoals rond Facebook en Cambridge Analytica voorkomen en komt daarom met een wetsvoorstel.

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

Google verdient goed aan de GDPR

Heel veel bedrijven bereiden zich op dit moment voor op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). En dat is kassa voor zoekmachine Google.

Bedrijf vindt 47 miljoen Nederlandse bestanden met gevoelige data

Ruim een maand voordat de Europese datarichtlijn GDPR van kracht wordt, slingeren op internet nog massaal privégegevens rond.
GDPR

Ministerie van Justitie komt met GDPR-handleiding

Het ministerie van Justitie en Veiligheid publiceert binnenkort een uitgebreide 'Handleiding AVG' voor bedrijven, overheden en organisaties die persoonsgegevens verwerken.

’Script in veel bekende websites houdt alle toetsaanslagen bij’

Een bezoek aan een willekeurige bekende website kan een ernstige inbreuk op je privacy tot gevolg hebben. Maar liefst 482 websites uit de 50.000 websites uit de Alexa-ranking registreren bijna alles...
foto: Microsoft

’Microsoft verzamelt ten onrechte gebruikersdata met Windows 10’

Microsoft verzamelt teveel gegevens van Windows 10-gebruikers. Tot dat oordeel komt de Autoriteit Persoonsgegevens. Microsoft gaat de overtredingen beëindigen, anders dreigt er een sanctie. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Microsoft Nederland op...
Advertentie
Advertentie

Meest gelezen berichten

AP: AVG-gedragscode van NLdigital is nog niet klaar

De Autoriteit Persoonsgegevens lijkt voor een groot deel de door NLdigital (Nederland ICT) opgestelde Data Pro Code, voor informatieverwerkers volgens de AVG, te ondersteunen.
symantec

Broadcom lijft Symantec in voor 10,7 miljard dollar

Chipfabrikant Broadcom heeft securityspecialist Symantec ingelijft voor 10,7 miljard dollar in contanten. Een koopje in vergelijking met de 15,5 miljard dollar waarvan sprake was in eerdere, begin juli afgeketste overnamegesprekken.

Betere privacybescherming met vernieuwde Kaspersky Security Cloud

IT-beveiliger Kaspersky heeft het consumentenproduct Kaspersky Security Cloud zo aangepast dat gebruikers meer controle hebben over de bescherming van persoonlijke gegevens.