Home Tags GDPR

Tag: GDPR

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen.

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost.

Column: De AVG-GDPR en het mkb Wat merken we ervan – Pim Hilferink

Security, het centrale thema van deze uitgave, is een uitdaging die een impact heeft op veel aspecten en vormen van ICT, zegt Pim Hilferink in zijn column.
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren.

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens.
ChannelConnect-Indica-2019-Logo-200x200

CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

Het Nederlands b2b-softwarebedrijf INDICA heeft een samenwerking gesloten met IT-dienstverlener CTG. Het gaat vooralsnog vooral om diensten die te maken hebben met databeveiliging en de naleving van de AVG.

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000.

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken.
ChannelConnect-Goose-VPN-Joeri-van-de-Wetering-200x200

Goose VPN: Simpele oplossing maakt mkb AVG/GDPR-compliant

Goose VPN is een bedrijf uit Dordrecht dat de Nederlandse resellers de mogelijkheid biedt om klanten te voorzien van een robuuste VPN-service.

Gemalto gaat meer diensten leveren vanuit Europese datacenters

Klanten van Gemalto vragen om security-diensten die vanuit Europese datacenters worden geleverd en daarom gaat het bedrijf het aantal datacenters in de EU uitbreiden.

Alticom: Ook datalocatie maakt uit voor de GDPR

Een private omgeving lijkt voor GDPR-gegevens voor de hand te liggen, zo vindt Robin Verlangen van Alticom, maar ook dan is het opletten.
ChannelConnect-ZIVVER-Logo-200x200

Veilig mailen specialist ZIVVER haalt 12 miljoen dollar op

ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt om GDPR-compliant te zijn op het gebied van communicatie, heeft 12 miljoen dollar groeifinanciering opgehaald.

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd.

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht.

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving.
trend micro

Trend Micro: ‘IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers. 

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens.
rapidfire

Prianto sluit distributie overeenkomst met RapidFire Tools

Prianto heeft een distributie overeenkomst gesloten met RapidFire Tools voor de Network Detective Assessment Tools en de GDPR Compliance Tool AuditGuru.

‘Pas op voor AVG-keurmerken’

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor bedrijven die zeggen een AVG-keurmerk te kunnen geven. Er zijn namelijk nog geen instellingen die een AVG-certificaat mogen uitgeven.

Bond: 2 op de 3 websites overtreden AVG-regels voor cookies

Veel websites houden zich nog niet aan de regels van de AVG/GDPR voor het plaatsen van tracking cookies, constateert de Consumentenbond.

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).

Google verdient goed aan de GDPR

Heel veel bedrijven bereiden zich op dit moment voor op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR). En dat is kassa voor zoekmachine Google.

‘GDPR naleven kan niet alleen met technologie’

Voldoen aan de GDPR lukt niet met alleen technologische oplossingen, zegt Mathijs Wijbenga, directeur van IT-distributeur Contec. Het gaat ook om een gedragsverandering.
GDPR-AVG

ChannelConnect: Selectie van AVG-GDPR-gerelateerde aanbieders

Honderden bedrijven zijn actief op de Nederlandse markt met een AVG/GDPR-aanbod. Het kan daarbij gaan om bestaande diensten die bedrijven helpen AVG/GDPR-compliant te worden of om compleet nieuwe diensten. Een totaaloverzicht is er niet. ChannelConnect heeft op basis van respons op een eerdere oproep en de eigen database een selectie gemaakt.

Bedrijf vindt 47 miljoen Nederlandse bestanden met gevoelige data

Ruim een maand voordat de Europese datarichtlijn GDPR van kracht wordt, slingeren op internet nog massaal privégegevens rond.
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens roept op tot aanmelden FG

Organisaties die volgens de AVG (GDPR) een functionaris gegevensbescherming (FG) moeten hebben, wordt verzocht deze persoon opnieuw aan te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Advertentie
Advertentie

Meest gelezen berichten

Marktbenadering Kappa Data in Nederland begint vruchten af te werpen

Medio mei organiseerde Kappa Data voor het eerst een middag speciaal voor de Nederlandse partners. ChannelConnect sprak met managing partner Chris Willems.

Norton 360 verkrijgbaar in de Windows 10 Store

Voor het eerst neemt Microsoft een betaalde beveiligingspakket op in de app store van Windows 10. Het gaat om Norton 360 Deluxe van Norton LifeLock, een merk van Symantec.
Clavister

Clavister lanceert Aurora Security Framework

Clavister lanceert de holistische aanpak van alle security-oplossingen binnen het portfolio met het Aurora Security Framework. Goede kansen en hogere marges voor partners van Zweedse leverancier