Home Tags GDPR

Tag: GDPR

AVG is niet opgewassen tegen grootschalige datahandel

Twee jaar na de invoering van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) lijkt data van Europese burgers niet veel beter te worden beschermd.

Verbazing en verzet na forse AVG-boete

Het besluit om de Nederlandse tennisbond een boete van ruim een half miljoen euro op te leggen, heeft tot verzet en vooral verbazing geleid. De bond is ook niet van plan te betalen.

Wat betekent de Brexit voor de AVG?

Nu het Verenigd Koninkrijk de EU officieel heeft verlaten, blijft er nog veel onzekerheid over. Wat heeft de Brexit voor gevolgen voor de AVG? Moeten Britse bedrijven zich nog wel aan de Europese privacyregels houden?

Onderzoek: AVG-compliancy valt nog steeds tegen

Anderhalf jaar na de invoering van de AVG blijkt dat minder dan de helft van de bedrijven helemaal aan de strenge data- en privacywet voldoet. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Talend.

Verzekeraar Menzis betaalde boete voor overtreden privacyregels

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft begin dit jaar 50.000 euro bij verzekeraar Menzis ingevorderd omdat het bedrijf niet op tijd aan de privacyregels voldeed.

‘AVG pakt goed uit voor de beveiliging van data’

De invoering van de AVG heeft veel voeten in de aarde gehad bij bedrijven en andere organisaties. En nog steeds blijft het een belangrijk onderwerp. In ieder geval zijn veel managers er nu van overtuigd dat data beter wordt beschermd dan voor het AVG-tijdperk.

‘Geen nader onderzoek naar opslag van Nederlandse patiëntgegevens’

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen verder onderzoek doen naar de manier waarop patiëntgegevens van Nederlandse ziekenhuizen in de cloud worden opgeslagen. Er zou geen sprake zijn van overtreding van de privacywet.

‘Veel bedrijven in het buitenland worstelen met de AVG’

Veel organisaties in de VS, China en Japan voldoen nog lang niet aan de AVG. Sterker nog, veel Aziatische bedrijven zijn er helemaal niet bekend mee, blijkt uit een onderzoek van het Ponemon Institute.
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten.

Nederland ICT introduceert AVG-certificaat voor verwerkers

Bedrijven die informatie verwerken en die voldoen aan de AVG, mogen van Nederland ICT het nieuwe Data Pro Certificate uitdragen.

De AVG 1 jaar later: ‘een draak van een wet’

Een jaar na de invoering van de AVG wordt de balans opgemaakt. De Europese data- en privacywet is voor velen nog onduidelijk en de invoering ervan heeft veel tijd en geld gekost.

Column: De AVG-GDPR en het mkb Wat merken we ervan – Pim Hilferink

Security, het centrale thema van deze uitgave, is een uitdaging die een impact heeft op veel aspecten en vormen van ICT, zegt Pim Hilferink in zijn column.
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren.

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens.
ChannelConnect-Indica-2019-Logo-200x200

CTG gaat AVG-compliancy diensten van INDICA aanbieden

Het Nederlands b2b-softwarebedrijf INDICA heeft een samenwerking gesloten met IT-dienstverlener CTG. Het gaat vooralsnog vooral om diensten die te maken hebben met databeveiliging en de naleving van de AVG.

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000.

KPMG en Indica: GDPR: Verander de kostenpost in kostenbesparingen en businessgroei

KPMG en Indica hebben de handen ineen geslagen om van GDPR een verandering van kostenpost naar kostenbesparingen en nieuwe business mogelijk te maken.
ChannelConnect-Goose-VPN-Joeri-van-de-Wetering-200x200

Goose VPN: Simpele oplossing maakt mkb AVG/GDPR-compliant

Goose VPN is een bedrijf uit Dordrecht dat de Nederlandse resellers de mogelijkheid biedt om klanten te voorzien van een robuuste VPN-service.

Gemalto gaat meer diensten leveren vanuit Europese datacenters

Klanten van Gemalto vragen om security-diensten die vanuit Europese datacenters worden geleverd en daarom gaat het bedrijf het aantal datacenters in de EU uitbreiden.

Alticom: Ook datalocatie maakt uit voor de GDPR

Een private omgeving lijkt voor GDPR-gegevens voor de hand te liggen, zo vindt Robin Verlangen van Alticom, maar ook dan is het opletten.
ChannelConnect-ZIVVER-Logo-200x200

Veilig mailen specialist ZIVVER haalt 12 miljoen dollar op

ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt om GDPR-compliant te zijn op het gebied van communicatie, heeft 12 miljoen dollar groeifinanciering opgehaald.

Meerderheid bedrijven valt door de mand bij AVG-onderzoek

Bedrijven hebben moeite om de regels van de AVG na te leven. zo blijkt uit een onderzoek. Een dataverzoek wordt in door veel Europese bedrijven gewoon genegeerd.

‘Betere voorlichting nodig over inzet van gezichtsherkenning’

Er dreigt een wildgroei van de inzet van gezichtsherkenning, maar in veel gevallen is dat in strijd met de AVG, stelt een jurist van ICT Recht.

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving.
trend micro

Trend Micro: ‘IoT-beveiliging voor veel bedrijven bijzaak’

Ondanks de toename van het aantal cyberdreigingen is het investeren in beveiliging van Internet of Things (IoT)-projecten bijzaak voor veel grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek door cybersecurity-specialist Trend Micro. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1150 IT- en security-managers. 

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens.
Advertentie
Advertentie

Meest gelezen berichten

Kamervragen na schorsing 3 Fox-IT directieleden

Het rommelt bij de top van cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT. Drie directieleden zijn geschorst en de Tweede Kamer wil weten of dit gevolgen heeft voor de beveiliging van overheidsdocumenten.

Driekwart van ransomware-aanvallen blijkt succesvol

Ongeveer de helft van alle bedrijven heeft vorig jaar te maken gehad met ransomware. In driekwart van de incidenten slaagden criminelen erin om daadwerkelijk bestanden te versleutelen.
NTT Security

Meeste cyberaanvallen gericht op applicaties

Het aantal cyberaanvallen gericht op specifieke webapplicaties is aan het toenemen. Bijna 1 op de 5 aanvallen is gericht op een content management systeem (CMS) zoals WordPress, Joomla of Drupal.