Home Tags Autoriteit Persoonsgegevens

Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

‘Geen nader onderzoek naar opslag van Nederlandse patiëntgegevens’

De Autoriteit Persoonsgegevens gaat geen verder onderzoek doen naar de manier waarop patiëntgegevens van Nederlandse ziekenhuizen in de cloud worden opgeslagen. Er zou geen sprake zijn van overtreding van de privacywet.
Autoriteit Persoonsgegevens

AP kan sterke groei van privacyklachten niet meer aan

Door personeelstekort en een groeiende hoeveelheid privacyklachten heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een achterstand opgebouwd met het afhandelen van deze klachten.
Autoriteit Persoonsgegevens

AP: Microsoft verzamelt nog steeds gegevens van Windows 10-gebruikers

Microsoft verzamelt nog steeds gegevens van gebruikers van Windows 10 Home en Pro en daarmee overtreedt het bedrijf mogelijk de Europese privacyregels.

AP: AVG-gedragscode van NLdigital is nog niet klaar

De Autoriteit Persoonsgegevens lijkt voor een groot deel de door NLdigital (Nederland ICT) opgestelde Data Pro Code, voor informatieverwerkers volgens de AVG, te ondersteunen.
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Aleid Wolfsen krijgt functie bij Europese AVG-waakhond

De voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt tevens vice-voorzitter van de EDPB, de Europese organisatie die toezicht op juiste naleving van de AVG-regelgeving.

Menzis kreeg dwangsom van Autoriteit Persoonsgegevens

Zorgverzekeraar Menzis heeft een dwangsom van de Autoriteit Persoonsgegevens gekregen omdat medewerkers in de organisatie mogelijk ongeautoriseerd toegang hadden tot patiëntgegevens,
Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: registratie van datalekken moet beter

De registratie van datalekken blijkt in veel gevallen niet compleet te zijn. Daarom komt de Autoriteit Persoonsgegevens met 10 tips om de datalekregistraties te verbeteren.

Autoriteit Persoonsgegevens verbiedt de ‘cookiewall’

Websites die bezoekers toegang tot de site weigeren als ze niet akkoord gaan met het plaatsen van tracking cookies, moeten hun cookiebeleid aanpassen, oordeelt de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bijna 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens breidt de capaciteit uit om het grote aantal meldingen over datalekken te kunnen verwerken en onderzoeken. In 2018 verdubbelde het aantal meldingen over datalekken tot bijna 21.000.

Autoriteit controleert 30 bedrijven op verwerkersovereenkomst

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft bij 30 Nederlandse organisaties informatie opgevraagd om ze te controleren op de naleving van de Europese privacywet AVG.

Het regent privacyklachten bij de Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 6 maanden tijd al bijna 10.000 klachten gehad. De meeste gaan over schending van de privacy.
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens: wifitracking alleen bij hoge uitzondering

Het digitaal volgen van mensen op straat via hun mobiele apparatuur is alleen bij hoge uitzondering toegestaan. Bij wifitracking en andere digitale volgmethoden worden er bijna altijd persoonsgegevens verwerkt, waardoor het onder de privacyregels valt.

Uber krijgt 6 ton boete voor overtreden meldplicht datalekken

Taxibedrijf Uber krijgt in Nederland 600.000 euro boete vanwege het stilhouden van een grootschalig datalek waarbij de gegevens van 147.000 Nederlanders op straat lagen.

Oplichters proberen dure AVG-scans aan te smeren

Oplichters proberen ondernemers te intimideren en dure AVG-scans te verkopen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens.

Autoriteit Persoonsgegevens deelt eerste AVG-boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een eerste last onder dwangsom opgelegd vanwege het overtreden van de Europese privacywetgeving.

Organisaties kunnen nog niet omgaan met verwijderverzoek

Het regent klachten over de naleving van de AVG. Veel van die klachten gaan over het niet kunnen verwijderen van persoonsgegevens.

‘Pas op voor AVG-keurmerken’

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor bedrijven die zeggen een AVG-keurmerk te kunnen geven. Er zijn namelijk nog geen instellingen die een AVG-certificaat mogen uitgeven.

Veel toezichthouders nog niet klaar voor GDPR

Een vragenlijst van persbureau Reuters levert een onthutsend beeld op: de meerderheid van de nationale toezichthouders is nog niet klaar voor de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR).
foto: Autoriteit Persoonsgegevens

GDPR-interview: Autoriteit Persoonsgegevens wil vooral problemen oplossen

Op 25 mei gaat de GDPR in. Daarom heeft ChannelConnect een aantal vragen gesteld aan Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Zijn de boetes voor datalekken een wassen neus?

Hoewel er dagelijks enkele tientallen meldingen van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens binnenkomen, is er tot op heden -bijna twee jaar na de invoering van de Meldplicht datalekken- nog geen enkele boete uitgedeeld.
foto: Microsoft

’Microsoft verzamelt ten onrechte gebruikersdata met Windows 10’

Microsoft verzamelt teveel gegevens van Windows 10-gebruikers. Tot dat oordeel komt de Autoriteit Persoonsgegevens. Microsoft gaat de overtredingen beëindigen, anders dreigt er een sanctie. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Microsoft Nederland op...

Autoriteit Persoonsgegevens publiceert boeteregels datalekken

  De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de definitieve boeteregels gepubliceerd voor organisaties die de Wet bescherming persoonsgegevens overtreden, alsmede het nieuwe logo onthuld. De organisatie, die voorheen als het College bescherming persoonsgegevens bekendstond, kan sinds...
Advertentie
Advertentie

Meest gelezen berichten

keeper

NewChannel distribueert Keeper Security voor zakelijk wachtwoordbeheer

Keeper Security, een toonaangevende speler op het gebied van wachtwoordbeheer binnen zakelijke omgevingen en zorg- en overheidsinstellingen heeft NewChannel aangesteld als value added distributeur voor de Benelux. Door deze samenwerking zijn de Keeper Security oplossingen per direct beschikbaar via het uitgebreide reseller netwerk van NewChannel.
cyber-security-hacker-algemeen

‘1 op de 4 kleine bedrijven gebruikt beveiliging voor thuisgebruikers’

Zeker een kwart van de bedrijven tot 50 medewerkers vertrouwt voor de cyberbeveiliging op consumentenproducten, maar die oplossingen zijn vaak onvoldoende voor de bescherming van bijvoorbeeld servers.
Avast-CCleaner

Avast is zelf slachtoffer van hackincident

Avast heeft ontdekt dat een hacker maandenlang toegang heeft gehad tot het interne netwerk van het bedrijf via een gehackt vpn-account van een van de medewerkers.