Sophos vernieuwt VPN-client voor XG Firewall

Sophos heeft een nieuwe versie ontwikkeld van Sophos Connect, de VPN-client die onderdeel uitmaakt van de XG Firewall.

Klanten die gebruikmaken van XG firewall (virtueel of appliance) kunnen hun medewerkers op afstand laten inloggen op het bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding. Daarvoor is Sophos Connect ontwikkeld. Alleen de afgelopen maand is de tool al 800.000 keer gedownload, waarschijnlijk dankzij alle coronamaatregelen.

En onlangs is het Sophos Connect v2 Early Access Program beschikbaar gesteld voor partners van Sophos. Nieuw is onder meer de ondersteuning van SSL VPN. Ook is het centraal beheren van grote aantallen VPN-clients eenvoudiger gemaakt.

Sophos Connect v2 is nu alleen nog voor Windows-systemen te downloaden. Voor Mac-gebruikers verschijnt binnenkort een versie.