Nederlands IT-bedrijf biedt gratis encrypted videovergadertool

Het Arnhemse IT-bedrijf Vertixo biedt organisaties die uit privacy- en veiligheidsoverwegingen niet de videovergadertool Zoom willen gebruiken, een gratis alternatief. Zij kunnen gebruikmaken van de encrypted videoconferencingtool VidConf.

Met VidConf kunnen gebruikers gratis en zonder account een versleutelde videovergadering houden. Dit moet een oplossing bieden voor gebruikers die problemen hebben met de tool Zoom. Zoom kwam onlangs diverse keren in het nieuws omdat het bedrijf gegevens van gebruikers doorstuurde naar Facebook, maar ook omdat de beveiliging van de videotool te wensen overlaat.

“We hebben deze tool gratis opgezet om organisaties te ondersteunen in tijden van crisis”, zegt Tom Brautigam, Business Development Manager van Vertixo. “Het doel is dat iedereen op een zo veilig mogelijke manier op afstand kan communiceren. De verbinding is versleuteld en de data wordt niet opgeslagen. Zodra de laatste deelnemer VidConf verlaat is de sessie verwijderd en blijft er geen data achter op de systemen van Vertixo.”

VidConf is pas een aantal weken geleden opgezet en draait volledig in Nederlandse datacenters, stelt Vertixo. Bovendien is het gebruik van de tool erg eenvoudig. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Het delen van een link is genoeg om in contact te komen met de persoon die je wilt spreken.