Orange Business Services richt SOC in voor Akzo Nobel

Akzo Nobel heeft de samenwerking met Orange Business Services verlengd, onder meer voor het verbeteren van de cyberbeveiliging.

Orange Business Services ondersteunt Akzo Nobel bij het centraliseren van IT/OT-netwerkactiviteiten. Daarnaast richt Orange een CyberSOC op om de end-to-end beveiliging te controleren voor zowel IT als OT.

Het bedrijfsonderdeel Orange Cyberdefense zal voor Akzo Nobel forensic security, beveiligings- en risicoanalyse samenbrengen. Orange stelt ook aanvullende beveiligingsprocessen op voor de netwerkinfrastructuur van het bedrijf, onder andere voor gebruikers van roaming en voor derde partijen. Orange zal de diensten en technologieën van meerdere netwerkleveranciers beheren met behulp van een MSI-model.

Orange helpt Akzo Nobel daarnaast met het verhuizen van applicaties naar de cloud en met het optimaliseren van SD-WAN. Ook levert Orange consultancydiensten voor AkzoNobels data-analyseprogramma’s, waardoor zij het maximale kunnen halen uit hun data.

“Om efficiënter te werken, wilden we het partnerlandschap van ons IT-ecosysteem vereenvoudigen”, zegt Dirk van der Heijden, directeur Global IT Operations bij AkzoNobel. De twee partijen werken al meer dan 15 jaar samen. “We kijken ernaar uit om samen met Orange te innoveren op het gebied van OT- en data intelligence-diensten om ons bedrijf verder te laten groeien”, besluit Van der Heijden.