Verizon Business introduceert nieuwe cybersecurity-diensten

Verizon Business breidt zijn cybersecurity-diensten uit met enkele nieuwe en één verbeterde oplossing. Nieuw zijn onder meer Verizon Managed Detection and Response en Verizon Identity.

Verizon Managed Detection and Response (MDR) is een nieuwe managed security service die gebruik maakt van gegevensanalyse en gedragsmodellering om organisaties te helpen potentiële cyberbedreigingen snel te identificeren. Verizon MDR is wereldwijd verkrijgbaar vanaf april 2020.

Verizon Identity (VID) is een van de eerste beveiligingsoplossingen van Verizon die gebruik maakt van blockchain. Verizon ID versleutelt identiteitsgegevens en slaat die verspreid over diverse online servers binnen de blockchain op. Op deze manier is er geen sprake van een centrale database. Of van een identificeerbaar punt waarop cybercriminelen toegang tot aanmeldingsgegevens kunnen krijgen.

De decentrale aard van deze technologie brengt de beveiliging van bedrijven naar een hoger plan. Er is namelijk geen sprake van een zwak punt in de schakel waarvan cybercriminelen misbruik kunnen maken, zo stelt Verizon.

Verizon ID is wereldwijd verkrijgbaar. Ook is er heeft Verizon een Verizon Machine State Integrity, maar die dienst is pas vanaf het tweede kwartaal alleen in de VS verkrijgbaar.