Microsoft verbetert beveiliging in Office 365

Microsoft heeft een extra beveiligingslaag toegevoegd aan Office 365. De Microsoft Defender Application Guard kon al worden aangezet voor het beveiligen van het browsen met Edge, maar het kan nu ook worden ingezet met Office 365.

De Defender Application Guard werkt nauw samen met de Edge-browser van Microsoft. Sinds ongeveer een jaar zorgt het ervoor dat elke website in een aparte container wordt geopend. Op die manier wordt bij een bezoek aan een onveilige website direct de toegang tot het geheugen, de opslag en andere applicaties geblokkeerd. Sinds Windows 10 build 16232 is deze beveiligingsfunctie aanwezig, al staat het niet standaard ingeschakeld.

Nu is Defender Application Guard ook te gebruiken in combinatie met Office 365, schrijft schrijft David Weston, hoofd OS Security bij Microsoft in het e-magazine Cyber Defense Magazine. Dit betekent dat Office-bestanden bij het openen in een gevirtualiseerde container worden geplaatst om misbruik te voorkomen. Volgens Weston heeft Microsoft zo de beveiliging verbeterd zonder dat het ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid van Office 365.

Als gebruikers een bestand moeten ’vertrouwen’ om het te openen met meer rechten, worden de bestanden automatisch gecontroleerd met de Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) voordat het wordt vrijgegeven. Deze integratie met ATP biedt beheerders geavanceerde zichtbaarheid en responsmogelijkheden – door waarschuwingen, logboeken, bevestiging van de aanval en inzicht in vergelijkbare bedreigingen in de hele onderneming te bieden, aldus Weston.