IT-security beurzen uitgesteld vanwege coronavirus

De Belgische editie van Infosecurity, Data & Cloud Expo is uitgesteld vanwege de risico’s van het coronavirus.

De Vlaamse IT-beurs zou op 18 en 19 maart in Brussel worden gehouden. Voorlopig is het evenement uitgesteld naar 27 en 28 mei 2020.

“De bezorgdheid rond de huidige situatie groeide zowel bij de exposanten als de organisatie. Een toenemend aantal exposanten liet weten mogelijks niet aanwezig te zullen zijn vanwege het coronavirus. Ook vanuit het bedrijfsleven kwamen steeds meer bevestigingen binnen dat er intern een verbod geldt om beurzen, congressen en evenementen te bezoeken”, meldt de organisatie. En dus zat er niets anders op dan de beurs uit te stellen.

Overigens is de Belgische Infosecurity-beurs niet de enige beurs die last heeft van het coronavirus. Ook Amazon heeft de AWS Summit Amsterdam die op 8 april in de RAI zou plaatsvinden, afgelast. “We zijn tot deze beslissing gekomen omdat de gezondheid en veiligheid van onze klanten, partners en medewerkers onze topprioriteit zijn”, zo heeft Amazon woensdag meegedeeld.

En verder wordt het Firesafety & Security event, dat gepland stond voor 8 en 9 april in Den Bosch, verplaatst. Een nieuwe datum daarvoor is nog niet bekend.