Cisco verpakt security-portfolio in Cisco SecureX platform

Cisco heeft zijn security-diensten vereenvoudigt en gebundeld in het nieuwe security-cloudplatform Cisco SecureX.

De complexiteit aan oplossingen is een van de pijnpunten voor CISO’s, aldus het technologiebedrijf. Cisco SecureX zorgt voor overzicht, identificeert onbekende bedreigingen en automatiseert workflows om de beveiliging van klanten in het netwerk, de eindpunten, de cloud en de toepassingen te versterken. Omdat eenvoud essentieel is voor het beveiligen van de digitale transformatie, wordt Cisco SecureX bij elk Cisco Security-product meegeleverd.

Naarmate bedrijven digitaal transformeren, uitbreiden naar de cloud, integratie van IoT en snelle draadloze toegang realiseren, worden de mogelijkheden voor aanvallers groter. Het beveiligen van deze complexe omgevingen is erg moeilijk als er verschillende technologieën worden ingezet die niet kunnen samenwerken.

“Organisaties zijn overspoeld met duizenden producten die bedoeld waren om hen te helpen, maar in plaats daarvan zijn onbeheersbare omgevingen ontstaan door producten die niet met elkaar kunnen samenwerken. Dit heeft geleid tot hiaten in de beveiliging van bedrijven”, zegt Gee Rittenhouse, SVP en GM van Cisco’s Security Business Group.

Cisco SecureX is in juni algemeen beschikbaar. Klanten kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst van het bètaprogramma, of informatie aanvragen.