Samsung verlengt samenwerking met McAfee

Samsung heeft de reeds bestaande samenwerking met McAfee verlengd.

Dit betekent dat elk exemplaar van de reeks Galaxy S-smartphones, waaronder ook de nieuwste Galaxy S20 en Galaxy Fold, wordt geleverd met voorgeïnstalleerde beveiligingssoftware van McAfee.

De samenwerking tussen Samsung en McAfee gaat overigens verder dan alleen de smaprthones en tablets. Ook pc’s en laptops van Samsung worden standaard voorzien van McAfee beveiligingssoftware.

Consumenten verwachten dat ze online kunnen doen wat ze willen – waar en wanneer ze maar willen – zonder zich zorgen te maken over de mogelijke risico’s die online op de loer liggen, aldus McAfee.

“Consumenten zijn meer dan ooit online en McAfee doet er alles aan om ze te beschermen terwijl ze online winkelen, bankieren of gewoon internetten”, vertelt Terry Hicks, executive vice-president consumer business group bij McAfee. “Met onze samenwerking met Samsung zetten we onze missie voort om bij consumenten de zorg uit handen te nemen voor hun persoonlijke data.”

Goede mobiele beveiliging is hard nodig omdat er, volgens McAfee Labs, elke minuut 504 bedreigingen worden ontdekt. Dat toont aan hoe belangrijk het is dat gebruikers waakzaam zijn als ze online verbinding maken.