Nieuwe ransomware-bescherming van Veeam en Cloudian

Cloudleverancier Cloudian en back-upspecialist Veeam hebben samen een product geïntroduceerd waarmee organisaties hun data kunnen beschermen tegen ransomware.

Met de nieuwe Cloudian-Veeam Object Lock-oplossing kunnen klanten hun gegevens back-uppen waarna de opgeslagen data niet veranderd kunnen worden. Hackers zijn daardoor ook niet in staat om de back-up te versleutelen of te wissen.

“Het voorkomen van een ransomware-aanval is steeds moeilijker, dus richten we ons op snel en gemakkelijk herstel na een dergelijke aanval. Dat is de gemoedsrust die we onze gebruikers bieden met on-premise S3 Object Lock in de nieuwe Veeam Availability Suite v10”, vertelt Danny Allan, Chief Technology Officer en senior vice president productstrategie bij Veeam.

De onmogelijkheid om data te wijzigen, garandeert de beschikbaarheid van een niet-geïnfecteerde datakopie voor een betrouwbaar herstel na een ransomware-aanval, aldus de aankondiging.

De Cloudian-Veeam-oplossing kan ook dienen als platform voor ransomware ‘protection-as-a-service’ en kan, in het geval van VMware Cloud Providers, centraal management bieden via VMware vCloud Director.

Overigens wordt er op 25 februari een webinar over deze oplossing gehouden. Inschrijven kan via deze website.