Investeerdersconsortium wil RSA overnemen van Dell

Een drietal investeringsmaatschappijen wil cybersecurity-bedrijf RSA overnemen van moederbedrijf Dell. De investeerders zijn bereid daarvoor 2,075 miljard dollar te betalen (ca. 1,92 miljard euro).

Het gaat om het consortium van Symphony Technology Group, Ontario Teachers’ Pension Plan Board en AlpInvest Partners. Bij de overname zouden RSA Archer, RSA NetWitness Platform, RSA SecurID, RSA Fraud and Risk Intelligence en de RSA Conferentie inbegrepen zijn.

Volgens Jeff Clarke, COO en vice-bestuursvoorzitter van Dell Technologies heeft deze overname te maken met de langetermijnstrategie van betrokken partijen. “Bovendien zal deze transactie ons business- en productportfolio vereenvoudigen”, aldus Clarke. “Het stelt Dell in staat om zich te concentreren op het bouwen van geautomatiseerde en intelligente beveiliging in infrastructuren, platforms en apparaten om data veilig te houden.”

De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Als die toestemming er is, kan de overname binnen 6 tot 9 maanden worden afgerond, zo is de verwachting.