Kaspersky ontvangt ISO/IEC 27001:2013 certificaat

Kaspersky heeft een nieuwe stap gezet om te laten zien dat het als leverancier van beveiligingssoftware betrouwbaar en transparant is. Het bedrijf heeft het ISO/IEC 27001:2013 behaald.

Met het behalen van deze norm garandeert Kaspersky haar partners en klanten dat de producten en diensten niet alleen het beste zijn wat betreft bescherming tegen cyberdreigingen, maar ook dat klantengegevens met respect en zorg van het hoogste niveau behandeld worden, zo stelt het bedrijf zelf.

ISO/IEC 27001 is de meest toegepaste norm voor informatiebeveiliging. Het omvat vereisten met betrekking tot het implementeren, monitoren, onderhouden en continu verbeteren van een Information Security Management System (ISMS) binnen de context van de organisatie en haar zakelijke behoeften.

Sinds de discussie in de politiek over mogelijke risico’s van spionage die zouden kleven aan het gebruik van antivirusproducten van Kaspersky door overheidsorganisaties, doet het bedrijf er alles aan om transparanter te zijn. Dit initiatief is omgedoopt tot het Global Transparency Initiative. Eerder werd daarvoor al een datacenter verhuisd naar Zwitserland, werd een Transparency Center in Madrid geopend en werd er inzage gegeven in de broncode van de software.