SolarWinds integreert beveiligingsproducten Kaspersky

IT-bedrijf SolarWinds heeft de cybersecurity-producten van Kaspersky geïntegreerd in haar Remote Monitoring and Management (RMM)-platform.

Dit betekent dat MSP’s nu de producten voor endpoints van Kaspersky kunnen implementeren en beheren bij al hun klanten via één SolarWinds-beheerconsole – zowel op locatie, als via een SaaS-model.

Via RMM-platforms kunnen MSP’s de IT-infrastructuur van hun klanten proactief op afstand beheren om problemen te voorkomen en sneller te reageren, zodat ze kunnen voldoen aan SLA’s (service level agreements), aldus SolarWinds.

Met één monitoring- en beheerconsole kunnen beheerders ook dagelijkse routinetaken automatiseren, zoals het monitoren van beschermde apparaten, het controleren op updates in de antivirusdatabase en het op afstand implementeren van beveiliging op nieuwe endpoints, allemaal via het RMM-platform.