ESET introduceert nieuwe versie Secure Authentication

ESET heeft versie 3.0 van ESET Secure Authentication (ESA) gelanceerd. Deze nieuwe versie biedt verschillende updates, waaronder de introductie van de Identity Connector en ondersteuning voor biometrische authenticatie.

De Identity Connector geeft gebruikers de optie om ESA in te zetten voor het beveiligen van elke dienst of applicatie die gebruik maakt van een derde leverancier door de integratie via het SAML-2 authenticatieprotocol. Hiermee is het aantal integratiemogelijkheden flink uitgebreid en kan de toegang van een groot aantal diensten en omgevingen zoals e-mail, VPN, Office 365 en Dropbox beveiligd worden.

Verder biedt versie 3.0 ook ondersteuning voor biometrische authenticatie in mobiele ESA-apps. Dit houdt in dat gebruikers nu geïntegreerde vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning kunnen gebruiken om authenticatieverzoeken goed te keuren.

Met de nieuwe versie van ESET Secure Authentication zijn organisaties in staat mobiele apparaten te beveiligen, datalekken te voorkomen en te voldoen aan compliancy-eisen, aldus ESET.