McAfee krijgt nieuwe CEO

Peter Leav krijgt per 3 februari officieel de leiding bij cybersecurity-bedrijf McAfee. Leav wordt de nieuwe CEO en volgt daarmee Chris Young op.

Chris Young heeft besloten om de taak als CEO bij McAfee neer te leggen. Hij blijft wel betrokken bij McAfee in een meer adviserende rol.

Peter Leav is een heel ervaren leidinggevende. Hiervoor was hij onder andere CEO bij BMC Software en Polycom. Ook had hij managementposities bij NCR Corporation en Motorola.

“Ik ben zeer verheugd om bij McAfee aan de slag te gaan in deze voor het bedrijf interessante tijd. En ik kijk uit naar de samenwerking met het team om de significante groeikansen die voor ons liggen, te benutten”, zo stelt Leav in een verklaring.

Sinds McAfee weer een losstaand beveiligingsbedrijf is (los van Intel, red.), is McAfee erin geslaagd om een positie in de frontlinie van de beveiligingsindustrie te veroveren, aldus het bedrijf.

McAfee heeft de focus gelegd op Enterprise-producten en geïnvesteerd in Endpoint Detection en Response (EDR)-oplossingen en zogenoemde ‘device-to-cloud’ beveiliging.