Accenture wil Symantec Cyber Security Services overnemen

Accenture neemt de Cyber Security Services-tak van Symantec over van Broadcom. Hoeveel er voor de overname wordt betaald, is niet bekendgemaakt.

Symantec Cyber Security Services levert wereldwijd monitoring en analyses van cyberdreigingen vanuit een netwerk van eigen security operation centers. Die SOC’s staan in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Singapore en Japan en zullen ook door Accenture worden overgenomen.

Symantecs Cyber Security Services-divisie was onderdeel van Broadcom en zal -als de overname door de mededingingsautoriteiten wordt goedgekeurd- deel gaan uitmaken van Accenture Security.

Eerder werden andere bedrijven al toegevoegd aan Accenture Security, waaronder Deja vu Security, iDefense, Arismore, Maglan, Redcore en FusionX, schrijft Accenture in de aankondiging.

Met de Symantec Cyber Security Services, biedt Accenture Security een uitgebreider scala aan managed services voor wereldwijde bedrijven aan op het gebied van het detecteren en beheren van cyberdreigingen, aldus een verklaring van Accenture CEO Julie Sweet.

Waarschijnlijk kan de overname voor het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.