Mimecast neemt phishing-specialist Segasec over

E-mailbeveiligingsbedrijf Mimecast neemt het Israëlische security-bedrijf Segasec over. Met de overname van Segasec verbetert Mimecast vooral de bescherming tegen phishing.

Dankzij de overname krijgen klanten van Mimecast een betere bescherming tegen phishing-aanvallen waarbij criminelen inloggegevens van klanten, medewerkers en partners proberen te stelen. Ook biedt de technologie van Segasec een manier om phishingaanvallen en pogingen tot impersonatie actief te monitoren, beheren en blokkeren. Segasec past machine learning toe om dit type aanvallen in een vroegtijdig stadium te identificeren.

“Elk merk loopt het risico op aanvallen die het vertrouwen van medewerkers, klanten, partners en derde partijen misbruiken en schaden”, zegt Peter Bauer, CEO van Mimecast. “Segasec stelt onze klanten in staat een proactieve aanpak te hanteren voor het identificeren – en zelfs voorkomen – van aanvallen waarbij hun merken worden geïmiteerd op domeinen die niet van hen zijn.”

“Bovendien zijn de oplossingen van Segasec complementair aan het recent door ons overgenomen DMARC Analyzer, dat de beveiliging tegen misbruik van echte klantdomeinen vereenvoudigt”, besluit Bauer.

Segasec heeft kantoren in Israël en de VS.