VPN-providers richten VPN Trust Initiative op

Een aantal VPN-providers hebben zich sinds deze week verenigd in het VPN Trust Initiative (VTI). Doel hiervan is de bewustwording van en het vertrouwen in VPN-technologie vergroten.

De oprichters van het VTI zijn ExpressVPN, NordVPN, VyprVPN, Surfshark en NetProtect (bekend van de VPN-merken encrypt.me, WLVPN, SugarSync, IPVanish, StrongVPN, OverPlay en SaferVPN).

De samenwerking moet er ook toe leiden dat VPN-providers hun hoge niveau behouden en ethische standaarden volgen, zo staat het omschreven in een verklaring.

Het VTI wil bovendien als de stem van de industrie dienen, het vertrouwen van het publiek in VPN’s te versterken, de juiste richtlijnen te bevorderen en consumenten helpen bij het maken van hun keuze voor hun VPN-keuzes.

Groeiend aantal VPN-verbindingen

Veel gebruikers kiezen ervoor om VPN’s in te zetten om veilig en betrouwbaar onbeperkte internettoegang te krijgen. De verwachting is dat het aantal VPN-gebruikers de komende jaren snel zal blijven groeien.

Geschat wordt dat 30% van de internetgebruikers de afgelopen maand gebruik heeft gemaakt van een VPN of proxy server. De inkomsten van de VPN-industrie zullen groeien van 34 miljard dollar in 2018 tot naar verwachting 50 miljard dollar in 2024.