Sophos levert Cloud Optix aan AWS-gebruikers

Sophos werkt samen met Amazon bij de introductie van de nieuwe diensten Amazon Detective, AWS Identity en AWS Access Management Access Analyzer. De AWS-diensten zijn aangekondigd tijdens het AWS evenement re:Invent 2019 dat deze week in Las Vegas plaats vindt.

Voor de samenwerking heeft Amazon de Sophos-oplossing Cloud Optix gebruikt. Dit geeft de gebruiker nieuwe technologie om overzicht over het netwerk te krijgen, om inzicht te krijgen over wie waartoe toegang heeft en over detectie- en response technologie.

Cloud Optix is verkrijgbaar in de AWS Marketplace en kan onder meer worden gebruikt in combinatie met Amazon Kubernetes clusters en Infrastructure-as-Code- omgevingen, schrijft Sophos op een blog.

De nieuwe dienst Amazon Detective is voorzien van IAM Access Analyzer en kan gebruikt worden om foutieve inlogpogingen te detecteren. Ook kunnen verdachte gedragingen van gebruikers in de AWS-omgeving gemakkelijker worden opgemerkt.