SIDN introduceert beveiligingsdienst CyberSterk

Midden- en kleinbedrijven met 10 tot 200 medewerkers hebben relatief vaak te maken met digitale incidenten zoals malware, DDoS-aanvallen en phishing. Voor die groep heeft de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) een nieuwe dienst ontwikkeld.

De nieuwe dienst heet SIDN CyberSterk en het is een soort alles-in-één-oplossing voor ondernemers die behoefte hebben aan een begrijpelijke dienst die inzicht geeft in de kwetsbaarheden in hun bedrijfsnetwerk en -website.

CyberSterk is een volledig pakket, bestaande uit een fysieke CyberSterk Box die afwijkend internetverkeer in en aanvallen op het bedrijfsnetwerk detecteert, gecombineerd met scans die de bedrijfswebsite controleren. Daarnaast biedt CyberSterk ondersteuning bij het oplossen van de gevonden problemen.

Met CyberSterk wil SIDN naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan ‘het zorgeloze digitale bestaan van ondernemers’. Klanten krijgen iedere week in een overzichtelijk dashboard de resultaten van scans van hun bedrijfsnetwerk en -website(s). Daarnaast worden kwetsbaarheden in een online dashboard getoond en komen er alerts als er acute dreigingen worden gevonden. Daarnaast biedt SIDN CyberSterk ook phishing-simulaties aan, waarbij werknemers een phishingmail krijgen.

SIDN CyberSterk wordt nu aangeboden door twee verkooppartners, te weten hostingbedrijf DigiState en BusinessConnect. CyberSterk is ontstaan uit een samenwerking tussen SIDN Business B.V., Guardian360 en SecureMe2.