Trend Micro introduceert beveiliging voor smart factories

IT-beveiliger Trend Micro komt met een reeks beveiligingsoplossingen voor smart factories. Hierdoor kunnen ‘slimme’ fabrieken optimaal inzicht krijgen in processen en de beveiliging verbeteren. 

Trend Micro verwacht op basis van cijfers van Gartner dat er in 2021 ongeveer 49 miljard Internet of Things-apparaten in gebruik zullen zijn. Een deel van die apparaten wordt gebruikt in industriële toepassingen (Industrial Internet of Things of IIoT). Dat kan leiden tot een aanzienlijke toename in security-incidenten.

Afgelopen twee jaar werd er al een een forse toename van 224 procent gerapporteerd in kwetsbaarheden in industry control system (ICS)-omgevingen. Traditionele security-systemen zijn niet gebouwd om dergelijke omgevingen te beveiligen. Trend Micro wil hier wat aan doen.

Het bedrijf introduceert twee nieuwe oplossingen die zijn gebouwd door TXOne, een bedrijf waarin Trend Micro een meerderheidsaandeel heeft. Ze zijn geschikt om cyberrisico’s tegen te gaan in verbonden industriële omgevingen. De oplossingen omvatten een industriële firewall en intrusion prevention system (IPS), EdgeFire en EdgeIPS om de blootstelling van onveilige communicatiekanalen te minimaliseren en te beschermen tegen de exploitatie van kwetsbaarheden.

Naast deze nieuwe oplossingen, heeft Trend Micro twee bestaande producten voorzien van updates om deze optimaal te laten integreren met de nieuwe oplossingen. Trend Micro Safe Lock TXOne edition is gericht op het beschermen van algemene besturingssystemen, zoals Windows en Linux door het voorkomen dat malware en ongeautoriseerde applicaties kunnen draaien. Ook heeft Trend Micro Portable Security 3 een update gekregen waardoor het eenvoudig malware-besmettingen verwijdert in ICS-omgevingen.